AcasăOldE oficial: Presupusul organizator al masacrului din Paris, mort/Prelungirea starii de urgenta,...

E oficial: Presupusul organizator al masacrului din Paris, mort/Prelungirea starii de urgenta, aprobata in Camera inferioara

(foto: captura France 24)

Informatia cum ca printre persoanele care au pierit in cursul operatiunii de amploare a fortelor de ordine franceze, din ciu precedenta de la periferia Parisului, pe langa femeia-kamikaze, se gasea si „creierul” masacrului de vinerea trecuta, din capitala Frantei, si-a gasit, joi, confirmare oficiala. Totodata, e important de mentionat faptul ca, tot joi, Camera inferioara a Parlamentului de la Paris a dat unda verde porpunerii privind prelungirea – cu trei luni- a starii de urgenta valabile momentan in Franta.

(foto: captura France 24)

Abdelhamid Ababoud nu mai e in viata. Ceea ce, practic, publicatia Washington Poest anuntase, inca de seara trecuta, a fost intarit, in urma cu scurta vreme, de un procuror francez. Mai precis de catre procurorul Parisului, cel care conduce investigatia menita sa scoata la lumina conditiile in care s-a produs tragedia si a carui precizare a fost preluata de presa locala, dar si de cea internationala. Si anume ca tanarul belgian in varsta de 27 de ani considerat a fi fost organizatorul atacurilor sangeroase din Paris, soldate cu 129 de morti si mai mult de 350 de raniti, a fost ucis in timpul raidului din ziua precedenta, de la Saint Denis, cand un apartament in care se aflau mai multe persoane a fost luat cu asalt de fortele de ordine.

Nu in ultimul rand, tot ca urmare a tragediei din 13 noiembrie, alesii din cadrul Camerei inferioare a Legislativului francez au votat, joi,  prelungirea masurii decretate, sambata trecuta, la propunerea sefului statului, respectiv a starii de urgenta care este valabila inca din 14 noimebrie, dupa producerea atentatelor sangeroase care au indoliat Franta si o lume intreaga. Masura nu se aplica, insa, pana nu va trece de votul Senatului, unde propunerea urmeaza sa fie supusa atentiei alesilor acestei Camere in cursul zilei viitoare.

Va amintim ca printre victimele masacrului din Paris se numara si doi tineri soti romani, care se stabilisera in aceasta tara inca de acum cativa ani.

author avatar
Cristina Stefan
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger