AcasăOldDunarea ar putea inunda din nou orasul Galati. Debitul fluviului creste in...

Dunarea ar putea inunda din nou orasul Galati. Debitul fluviului creste in continuare

Ingrijorare pentru locuitorii Galatiului, care au observat in ultimele zile ca nivelul Dunarii a crescut, apele inundand deja faleza. Vestile de la hidrologi nu sunt deloc bune, sectorul Bechet-Tulcea fiind sub avertizare Cod galben de inundatii.

Oamenii se tem de ce e mai rau, amintindu-si de situatia din urma cu trei ani, cand Dunarea iesita din matca a provocat numeroase pagube materiale. In zona unde se imbarca pentru a trece cu BAC-ul de pe un mal pe altul, apa a ajuns deja la rampa de acces.

Primaria a cumparat deja saci de nisip, pentru a-i amplasa in zona, potrivit viata-libera.ro. De asemenea, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati s-au reunit in sedinta pentru a stabili masuri preventive, dat fiind ca Dunarea a atins cotele de atentie. „In urma unei sedinte de suport tehnic se vor discuta masurile preventive ce trebuie luate in scopul evitarii producerii de pabube materiale insotite de fenomene sociale nedorite din cauza inundatiilor (…) Pe Prut s-a instituit faza unu de aparare pe digul de aparare Badalan, iar in zona Badalan, la cantonul Dimia, a fost instituita faza doi de aparare. In acest moment, la Dunare nu sunt probleme, insa suntem foarte aproape de cota de atentie”, a declarat Eugen Chirita, purtatorul de cuvant al ISU Galati, conform sursei citate.

Vestile de la hidrologi nu sunt de natura sa-i linisteasca pe galateni. Specialistii INHGA au anuntat ca se mentine atentionarea Cod Galben pe Dunare „pe sectorul Bechet – Tulcea  (sector indiguit) – judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea)”.

Sursa foto: viata-libera.ro

author avatar
eNational
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger