AcasăOldDrama din Siria: Bebelus gasit printre ruine. Salvatorul nu se poate opri...

Drama din Siria: Bebelus gasit printre ruine. Salvatorul nu se poate opri din plans! (VIDEO)

S-a vorbit in numeroase randuri despre drama sirienilor, indeosebi despre cea a copilasilor care se trezesc victime fara vina ale unui conflict pe care oricum nu au nicio sansa sa il inteleaga. Dar parca imaginile surprinse in orasele Siriei, dupa bombardamente, sunt din ce in ce mai dure.

Sau cel putin cel mai recent caz, cu un bot de om venit pe lume cu doar cateva saptamani in urma. Imagini care, va avertizam, sunt extrem de greu de privit!

Dupa inregistrarile, aparute in vara, cu micutul Omran, surprinse in timp ce baietelul in varsta de 5 ani statea cuminte intr-o ambulanta, fara sa planga, desi se vedea ca avea fata plina de sange si de praf, dupa ce fusese scos de sub ruinele unei cladiri, au aparut imagini cu o bebelusa salvata, la randul ei, dintre daramaturi, undeva in nordul statului.

Micuta e si ea acoperita de praf pe fata si cu rani la frunte. Salvatorul ei spune ca ar avea o luna de viata si ca o cautasera mai bine de doua ore. E dusa de urgenta, cu o ambulanta, la spital. Tinuta in brate de unul dintre salvatorii sai, care plange, pur si simplu, cand o aude ca scanceste, copila la un moment dat intinde manutele catre tanarul soldat, de parca intelege ca omul ii vrea binele si ca se va ingriji sa ajunga intr-un loc sigur. Si asta se si intampla. Militarul o tine cu grija in brate in salvare, tot drumul pana la spital, iar apoi alearga pentru a o duce cat mai repede in grija medicilor.

Sunt imagini greu de privit. Insa trebuie vazute, pentru ca e important sa se stie cu ce se confrunta copiii din Siria. Privati de caldura si de siguranta unui camin, de linistea de care ar avea nevoie ca sa doarma linistiti noptile, de locurile in care ar putea sa se joace si sa rada fara griji, asa cum fac cei mai multi prichindei din lumea intreaga, ochii multora dintre micutii sirieni surprind, fara dar si poate, imagini si povesti de viata dintre cele mai triste. Greu de indurat si de catre un adult.

[youtube]85IzYYKY38w[/youtube]

sursa foto: captura video

author avatar
Cristina Stefan
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger