AcasăOldDoua tinere ranite in "Colectiv" au fost transferate in Germania

Doua tinere ranite in „Colectiv” au fost transferate in Germania

Pacientilor transferati, zilele trecute, din spitalele de urgenta bucurestene, la care au fost transportati de urgenta, in noaptea de 30 spre 31 octombrie – dupa ce clubul in care venisera sa asiste la un concert rock a fost cuprins de un incendiu violent -catre unitati medicale din afara tarii li se adauga doua tinere.

Pacientele – internate intitial la Bagdasar Arseni si la Spitalul de Arsi din Bucuresti- au fost duse tarziu seara trecuta, cu un avion tip Spartan, apartinand Ministerului Apararii, in Germania. Potrivit precizarilor facute, inainte ca tinerele sa fie transferate la spitalele nemtesti, de catre secretarul de stat Raed Arafat, ambele paciente erau intubate si ventilate mecanic.

Mai trebuie spus ca pe toata durata transportului, la bordul avionului militar, configurat special pentru misiuni ce tin de transport medical, s-au aflat specialisti atat de la SMURD, cat si cadre medicale de al Ministerul Apararii.

Pana la acel moment, se stia ca bilantul deceselor ajunsese la 48 de persoane, dar si ca in jur de 100 de oameni se mai aflau in grija medicilor romani si straini, avand leziuni ca urmare a incendiului izbucnit, la finele lunii trecute, in clubul „Colectiv”. Printre tarile catre care au ajuns ranitii din localul situat in sectorul 4 se numara Marea Britanie, Belgia, Austria, Olanda, Norvegia, dar si Elvetia.

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situatii de urgenta

author avatar
Cristina Stefan
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger