AcasăOldDoua doctorite din cadrul Casei de Pensii Arges, retinute de DNA. Sunt...

Doua doctorite din cadrul Casei de Pensii Arges, retinute de DNA. Sunt acuzate de luare de mita in forma continuata

Doua cadre medicale din cadrul Serviciului de Expertiza a Capacitatii de Munca din structura Casei Judetene de Pensii si Asigurari Sociale Arges au fost retinute, joi, pentru 24 de ore. Procurorii le acuza de luare de mita in forma continuata.

Mai exact, procurorii anticoruptie Arges sustin ca au probe potrivit carora Iulia Maria Mihai, medic sef al Serviciului de Expertiza a Capacitatii de Munca din institutia amintita si Camelia Sandulescu, medic in cadrul aceluiasi serviciu de expertiza, ar fi primit diferite sume de bani (cuprinse intre 100 si 200 de lei), dar si alte foloase, de la diferite persoane, pentru a le incadra intr-un grad de invaliditate, sau prelungi concediului medical peste 180 de zile. In cazul Iuliei Maria Mihai, procurorii DNA sustin ca „exista date cu privire la comiterea a 357 acte materiale de luare de mita comise in perioada 18.02.2014 – 09.04.2014, 13.05.2014 si 19.05.2014 – 26.05.2014”.

Mai mult, oamenii legii precizeaza ca au indicii conform carora in decursul unei singure zile, medicul ar fi primit bani de la 20 de persoane care i-ar fi trecut cadrul cabinetului de expertiza.

„Din dosar rezulta faptul ca Mihai Iulia Maria isi desfasoara activitatea in calitate de medic expert al asigurarilor sociale in cadrul Cabinetului de Expertiza Medicala, indeplinind totodata si functia de sef al Serviciului de Expertiza a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii Arges. In aceasta calitate, Mihai Iulia Maria avizeaza pensionarea de invaliditate si emite decizia de incadrare in grad de invaliditate care, printre altele, contine incadrarea bolnavului intr-un grad de invaliditate si termenul de revizuire. De asemenea, realizeaza revizuirea medicala a pensionarilor incadrati in grade de invaliditate la termenul stabilit de medicul expert care are in evidenta pensionarul. Dupa examinarea persoanei si a documentatiei medicale intocmite de unitatea sanitara, in raport de starea de sanatate, constatata cu ocazia revizuirii medicale, medicul expert emite decizia medicala si stabileste termenul de revizuire. De asemenea, medicul expert al asigurarilor sociale prelungeste concediul medical peste 90 de zile si propune prelungirea concediului medical peste 180 de zile”, mentioneaza procurorii DNA, intr-un comunicat de presa.

Totodata, Camelia Sandulescu, cel de-al doilea medic suspectat in acest dosar, este acuzata ca „a primit sume de bani cuprinse intre 100 si 200 de lei, precum si alte foloase savarsind 484 de acte materiale ale infractiunii de luare de mita in forma continuata, in urmatoarele modalitati concrete”, in perioada 05.11.2013 – 23.01.2014, , dar si pe 13 februarie anul curent. „Din dosar rezulta faptul ca Sandulescu Camelia participa in principal la evaluarea capacitatii de munca in vederea stabilirii gradului de invaliditate, intocmeste raportul de expertiza medicala a capacitatii de munca si emite decizia medicala asupra capacitatii de munca. De asemenea, efectueaza revizuirea medicala a pensionarilor incadrati in grad de invaliditate la termenul stabilit si prelungeste concediile medicale in conditiile legii”, noteaza procurorii DNA.

Cele doua doctorite urmeaza sa fie prezentate, joi, Tribunalului Arges, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa foto: galatipenet.ro

461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger