AcasăOldDoua decenii de la cel mai grav accident aviatic din Romania. Ceremonie...

Doua decenii de la cel mai grav accident aviatic din Romania. Ceremonie la Balotesti, la locul tragediei

In urma cu 20 de ani, intr-o zi de 31 martie, zeci de familii primeau o grea lovitura, afland ca persoanele dragi lor au pierit, in conditii complite, dupa ce aparatul de zbor in care se aflau s-a prabusit. Au trecut doua decenii de la ziua fatidica in care aeronava Tarom, care facea o cursa de la Bucuresti catre Bruxelles, s-a izbit de pamant, pe un camp din localitatea ilfoveana Balotesti, situata la aproximativ 20 de kilometri de Capitala.

In memoria celor 59 de oameni -cetateni romani, dar nu numai- aflati la bordul avionului Airbus A 310 care au pierit atunci a fost organizata, miercuri, o ceremonie speciala, chiar la monumentul ridicat la locul tragediei, in amintirea pasagerilor si ai membrilor echipajului care plecasera in cursa 371 Bucuresti-Bruxelles.

In cadrul ceremoniei organizate la initiativa Ambasadei Belgiei la Bucuresti – in prezenta inaltului reprezentant al Diplomatiei belgiene in Romania, Philippe Beke – si in colaborare cu Ministerul Transporturilor, reprezentat de catre Dragoş Titea, secretar de stat în cadrul MT, dar si a reprezentantilor Tarom, reprezentata de Christian Heinzmann, director general al companiei, si a oficialitatilor locale, au fost citite numele victimelor, s-au rostit discursuri in amintirea celor decedati si s-au depus coroane de flori, anunta reprezentantii institutiei conduse de catre Ioan Rus, intr-un comunicat. E important de mentionat si faptul ca in memoria persoanelor care au pierit in cel mai grav accident aviatic prods in Romania a fost oficiata si o slujba religioasa.

sursa foto: mt.ro

author avatar
Cristina Stefan
828 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger