AcasăOldDoua cutremure, miercuri, in Romania, ultimul in cursul dupa-amiezii!

Doua cutremure, miercuri, in Romania, ultimul in cursul dupa-amiezii!

A fost cutremur în România, marți dimineață! Detalii despre seismul din zona Vrancea

Pamantul s-a miscat de doua ori, in decursul acestei zile. Seismele s-au produs la distanta de cateva ore, cel mai recent fiind inregistrat de aparate la ora 14.29.

Miscarea telurica care s-a produs in urma cu aproape o ora si jumatate a avut 3.2 grade pe scara Richter, din cate anunta Institutul National de Fizica a Pamantului, s-a produs in Vrancea, zona cunoscuta pentru activitatea seismica intensa, la o adancime de 126 de kilometri fata de nivelul solului.

Cu scurta vreme dupa miezul noptii trecute, mai exact miercuri la ora 01.09, in tara a avut loc un alt seism, de aceasta data cu epicentrul in judetul Buzau. Respectiva miscare telurica a avut o intensitate si mai mica, masurand, din cate au mentionat specialistii, doar 2.8 grade pe Richter.

De altfel, tot in judetul Buzau s-a produs si cel mai puternic seism inregistrat pe taram autohton, de la inceputul anului 2016. Este vorba despre cutremurul din 7 ianaurie, care a avut 4.1 grade pe Richter si s-a produs la o adancime de 117 kilometri.

sursa foto: bzi.ro

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger