AcasăOldDoua avioane care ar fi trebuit sa ajunga la Paris, deviate in...

Doua avioane care ar fi trebuit sa ajunga la Paris, deviate in urma unor apeluri cu amenintari

(foto: airlinestravel.ro)

La patru zile de la masacrul din Paris, soldat cu 129 de morti, specialistii in siguranta zborurilor au fost in alerta maxima. Doua aeronave apartinand companiei nationale franceze au fost deviate de la parcurs, ca urmare a unor apeluri care anuntau ca la bordul avioanelor ar fi fost amplasate dispozitive explozibile.

(foto: airlinestravel.ro)

Imediat dupa ce s-a aflat despre situatia cu potential ridicat de risc la adresa sigurantei  pasagerilor si a echipajelelor aflate la bord, s-a decis sa se aduca avioanele cat mai rapid la sol. Totul dupa ce, in cursul noptii trecute, miercuri dimineata- ora Romaniei, au fost primite apeluri care anuntau plasarea unor bombe in incinta aeronavelor apartinand Air France.

Ambele curse pornisera in calatorie din Statele Unite cu destinatia Paris, insa niciuna nu a mai ajuns la ora stabilita in capitala Frantei, pentru ca au fost deviate de la parcurs. Conform CNN, este vorba despre un zbor care plecase din Los Angeles, si care a fost deviat catre Canada, mai precis catre un aeroport din Salt Lake City, dar si despre o cursa care plecase din capitala Washington catre Paris, si care a aterizat de urgenta in Halifax.

Cele doua avioane au aterizat cu bine, fara ca vreun pasager sa aiba de suferit. Iar odata ce au ajuns la sol, s-a inceput operatiunea de identificare a eventualelor materiale explozibile, folosindu-se inclusiv caini special antrenati pentru a gasi astfel de dispozitive. Momentan nu se stie cine a facut apelurile, insa o ancheta este in plina desfasurare, in vederea stabilirii acestui aspect.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger