AcasăOldDosarul Revolutiei se redeschide

Dosarul Revolutiei se redeschide

Actualul sef interimar al Parchetului General a anuntat, in urma cu doar cateva minute, faptul ca a cerut redeschiderea urmaririi penale in „Dosarul Revolutiei”, in cazul caruia, din cate a mentionat Bogdan Licu, „nu a intervenit prescriptia raspunderii penale”. Decizia vine la aproape un an dupa ce cauza fusese inchisa, prin ordonanta, de procurorii de la Parchetul Militar.

UPDATE. Ministerul Public a oferit urmatoarele precizari pe acest subiect:

„In cauza ce formeaza obiectul dosarului penal nr. 11/P/2014 privind fapte comise in contextul evenimentelor din decembrie 1989, ce au avut ca rezultat decesul, ranirea si lipsirea de libertate a unor persoane, precum si distrugerea unor bunuri, prim adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin ordonanta din 5 aprilie 2016, a dispus infirmarea ordonantei de clasare din data de 14 octombrie 2015 a Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si redeschiderea urmaririi penale in cauza. Redeschiderea urmeaza a fi supusa confirmarii judecatorului de camera preliminara din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei. Detalii din continutul ordonantei gasiti AICI.

–-

Trebuie spus, insa, faptul ca aceasta cerere de redeschidere a urmaririi penale in dosarul cu pricina urmeaza sa fie supusa analizei judecatorului de camera preliminara de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorul Licu a amintit faptul ca s-a tinut cont in vederea parcurgerii acestui pas atat de plangerea -depusa la Parchetul General – de Teodor Maries (presedintele Asociatiei 21 decembrie ’89), dar si de discutiile din spatiul public, pe aceasta tema. Si a vorbit despre o „solutie netemeinica si nelegala”, in privinta clasarii cauzei, despre „cercetari incomplete”, dar si ca s-a ajuns la o „gresita incadrarea juridica a faptelor, toate acestea zadarnicind aflarea adevarului”, amintind, printre altele, si faptul ca nu au fost facute autopsiii.

sursa foto: romaniatv.net

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger