AcasăOldDosarul "Nana": primarul localitatii si mai multi membri ai Comisiei de Fond...

Dosarul „Nana”: primarul localitatii si mai multi membri ai Comisiei de Fond Funciar, sub control judiciar

Atat pe numele edilului din localitatea din judetul Calarasi, cat si al altor 10 persoane s-a pus in miscarea actiunea penala, in dosarul „Nana”. Dintre acestea, opt sunt membri ai Comisiei de Fond Funciar.

Cercetarile in dosarul privind retrocedarea de terenuri de la Nana continua, iar vineri, procurorii Parchetului General (Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie) au anuntat ca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale atat in cazul edilului localitatii din Calarasi, Gheorghe Dobre, cat si al mai multor membri ai Comisiei de Fond Funciar.

Mai precis, reprezentantii MinisteruluI Public (MP) precizeaza faptul ca, inca de acum doua zile, mai exact de pe 11 martie, s-a dispus masura preventiva a controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, atat in cazul primarului Dobre, cat si al altor cinci persoane care, mai nou, au calitatea de inculpati, in acest dosar. Este vorba despre Niculae Tudorita, Decu Florian, Dobre Marian, Neagu Marius Gelu si Preda Simona Alina.

Conform comunicatului MP, in acest caz s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de primarul Dobre, acuzat de „constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual, UZ de fals, spalare a banilor si conflict de interese”, dar si fata de un numar de patru persoane, toate acuzate de „constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, UZ de fals, spalare a banilor, conflictul de interese si fals in declaratii”.

De asemenea, o masura similara a fost luata in cazul lui Tudoarache Nicolae, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, spalare a banilor si fals in declaratii, dar si al lui Stolea Georgica, cercetat in acelasi dosar, pentru complicitate la abuz in serviciu si spalare a banilor.

Nu in ultimul rand, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul altor patru persoane -Preda Simona Alina, Preda Vasilica, Enciu Domnica si Negoita Daniela – cercetate, anunta procurorii, pentru „constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si  spalare a banilor”.

676 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger