AcasăOldDosarul Microsoft, la final. Instanta a ramas in pronuntare

Dosarul Microsoft, la final. Instanta a ramas in pronuntare

Gabriel Sandu

Rand pe rand, persoanele pe numele carora procurorii anticoruptie au formulat acuzatii in deja celebrul dosar Microsoft au parasit, luni in jurul pranzului, Curtea Suprema, instanta la care s-a judecat ultimul termen al dosarului aflat in faza de apel.

Gabriel Sandu

Primul care a iesit din sediul Instantei Supreme, in jurul orei 13, la finele acestui proces – in urma caruia trebuie spus faptul ca magistratii au ramas in pronuntare -, a fost fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, urmat, la putine minute, de afaceristii Dorin Cocos si Dumitru Nicolae. Ulterior, de la Curtea Suprema a plecat si fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu. Acesta din urma a fost, de altfel, singurul dintre acuzati care a acceptat sa faca declaratii si in afara sediului instantei „Vreau sa doar sa se stie foarte clar ce s-a intamplat. Am facut denunturi la Departamentul de Stat al SUA, Departamentul de Justitie (…) impotriva gruparii infractionale transnationale, transguvernamentale (…) Sperantele sunt mari”, a sustinut fostul ministru, inainte de a pleca de la instanta.

Ar mai fi de mentionat faptul ca procurorii DNA cer pedepse maxime in acest caz in care, sustin ei, prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 27 de milioane de euro. Ramane de vazut daca vor pronunta decizia in cursul acestei zile sau vor stabili o alta data pentru comunicarea hotararii.

author avatar
Cristina Stefan
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger