AcasăOldDosarul ANRP: Ingrid Mocanu Popa, retinuta pentru 24 de ore

Dosarul ANRP: Ingrid Mocanu Popa, retinuta pentru 24 de ore

In dosarul in care se fac cercetari in legatura cu retrocedari de imobile, aflat in vizorul DNA, procurorii anticoruptie au mai retinut pentru 24 de ore o persoana care a lucrat, in urma cu ceva vreme, in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD), din cadrul ANRP.

Este vorba despre Ingrid Mocanu Popa, fost vicepresedinte al CCSD din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, pe care procurorii o acuza de fapte de coruptie, mai precis de abuz in serviciu. La iesirea din sediul DNA, Popa Mocanu si-a sustinut nevinovatia. „Nu am facut nimic, sunt faptele evaluatorilor, sunt faptele evaluatorilor. (…) Nu am facut niciun prejudiciu eu (…) Absolut nimic nu am facut eu”, a afirmat aceasta, in timp ce se indrepta catre masina in care a fost dusa, incatusata, in Arestul Politiei Capitalei.

Masura a fost dispusa de catre procurorii DNA in aceeasi zi in care a fost retinut, pentru 24 de ore, si actualul sef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu. Fost membru in CCSD de la ANRP, Georgescu este acuzat de trei fapte de „abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”, intr-un dosar in care procurorii spun ca prejudiciul adus statului, prin supraevaluari de bunuri imobile, este de circa 75.000.000 euro.

262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger