AcasăOldDoi urmariti international, prinsi de politistii romani si arestati pentru 15 zile

Doi urmariti international, prinsi de politistii romani si arestati pentru 15 zile

Doi barbati dati in urmarire internationala de autoritatile italiene au fost prinsi de catre politistii romani, dupa o actiune in care oamenii legii din Capitala au colaborat cu autoritatile italiene, in special cu Biroul de legatura al Ministerului de Interne italian la Bucuresti.

Cei doi suspecti -un roman in varsta de 60 de ani, Victor D., si un cetatean italian in varsta de 54 de ani, Sergio P.-  au fost prinsi, marti, pe raza Capitalei, respectiv a judetului Ilfov. Barbatii, pe numele carora autoritatile judiciare italiene au emis mandate europene de arestare, sunt acuzati de tentativa la spalare de bani, au fost retinuti pentru 24 de ore, de catre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (CAB), pentru ca apoi judecatorul de drepturi si libertati de la CAB sa dispuna arestarea acestora pe o perioada de 15 zile.

Romanul si italianul au fost prinsi de catre politistii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia de Investigatii Criminale – Serviciul Urmariri, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale si al Serviciului Independent pentru Actiuni Speciale. „In fapt, se retine ca persoanele in cauza, impreuna cu alti 4 cetateni italieni (T. Romano, P. Giuseppe, V. Raffaele Pietro si R. Nunzio) ar fi infiintat societati comerciale cu scopul de a spala o mare suma de bani (circa 300 milioane de euro) provenita din activitati criminale ale mafiei siciliene”, se mentioneaza intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Sursa foto: ziarulceahlaul.ro

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger