AcasăOldDoi politisti din Capitala, retinuti pentru luare de mita

Doi politisti din Capitala, retinuti pentru luare de mita

Probleme cu legea pentru doi reprezentanti… ai legii! Este vorba despre doi subcomisari din cadrul Politiei Sectorului 6 din Capitala, care au ajuns sa fie retinuti pentru 24 de ore, de procurorii DNA.

Mai mult, in cursul zilei de miercuri, cei doi vor ajunge si in fata instantei, in conditiile in care procurorii anticoruptie propun masuri preventive in cazul lor, solicitare urmand sa fie analizata de catre magistratii de la Tribunalul Bucuresti.

Intrati in vizorul procurorilor DNA sunt doi colegi din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice de la Politia Sectorului 6, mai precis Nicos Colesca, cercetat pentru luare de mita si ultraj, si Daniel Mihai Chivu, acuzat de DNA de luare de mita. Din cate rezulta din comunicatul facut public, miercuri, de procurorii anticoruptie, politistii retinuti de DNA in acest caz sunt acuzati ca, pe 14 octombrie anul trecut, in timp ce faceau un control la un punct de lucru al unei firme, intr-un compelx comercial din Ilfov, ar fi pretins administratorului societatii comerciale in cauza suma de 10.000 de lei, din care ar fi si primit 8.000 de lei. Totul, din cate mentioneaza procurorii, in schimbul unei promisiuni in privinta solutionarii favorabile a unui dosar de  evaziune fiscala.

Doar ca oamenii legii erau pe urmele lor, cei doi fiind, practic, prinsi in flagrant, din cate mentioneaza procurorii. Doar ca, in momentul in care ar fi relizat ce se intampla, unul dintre politisti ar fi incercat sa fuga, calcand pedala de acceleratie, desi un ofiter de politie incerca sa ii opreasca. De aici, s-a ales si cu acuzatia de ultraj.  „Cu aceeasi ocazie, pentru a asigura scaparea sa si a colegului sau, dar si pastrarea sumei de 8.000 lei primita drept mita, inculpatul Colesca Nicos a demarat in tromba cu autoturismul de serviciu in directia iesirii din complexul respectiv, desi un ofiter de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu privind constatarea infractiunii flagrante savarsite de cei doi, se afla partial in interiorul autovehiculului, in incercarea de a-i opri pe cei doi inculpati”, conchid procurorii.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger