AcasăOldDoi plutonieri-salvatori de la ISU, decorati de ministrul Oprea chiar de ziua...

Doi plutonieri-salvatori de la ISU, decorati de ministrul Oprea chiar de ziua lor, a Pompierilor

Intr-o zi cu o deosebita insemnatate pentru cei care fac parte din breasla pompierilor, doi dintre slujitorii acestei profesii au avut mai multe emotii fata de colegii lor si, poate, ca la oricare alta misiune la care au participat, odata ce au primit distinctii de merit, din partea ministrului de Interne, in cadrul unei ceremonii oficiate special chiar duminica, pe 13 septembrie.

Astfel, pe langa aprecierile adresate celor care slujesc aceasta profesie, doi dintre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, unul din Sibiu si altul din serviciului ce deserveste atat Capitala, cat si Ilfovul, au primit distinctii simbolice, in cadrul unui eveniment la care au participat, in cursul diminetii, atat vicepremierul Oprea, cat si seful Politiei Romane, Petre Toba, secretarul de stat Arafat,  seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta – Nicolae Cornea, precum si alti oficiali din cadrul administratiei centrale si locale.

Plutonierului major Filip-Mihai Midrigan, din cadrul ISU Sibiu i-a fost acordat titlul „Pompierul de Onoare al anului”, „pentru prezenta de spirit dovedita in indeplinirea unei misiuni de stingere a incendiului, in urma careia au fost salvati 25 de adulţi si 4 copii”, anunta MAI, in timp ce colegul sau din cadrul ISU Bucuresti – Ilfov, plutonierului major Stefan Bauta, a primit distinctia „Salvatorul de Onoare al anului”. Bauta a fost recompensat, simbolic, pentru faptul ca a intervenit spre a acorda primul-ajutor unui numar de patru persoane, ranite intr-un accident rutier, inainte de sosirea cadrelor medicale care le-au dus la spital.

Ministrul Oprea i-a felicitat pe cei doi, si, in acest context, a evidentiat rolul misiunilor carora le raspund, cand sunt la datorie, pompierii militari, evocand efortul pe care il fac acestia din urma, pentur salvare avietilor oamenilor aflati in mare pericol. „Misiunile pompierilor militari nu inseamna doar stingerea incendiilor”, a tinut sa sublinieze Gabriel Oprea.

Nu in ultimul rand, seful MAI a tinut un minut de reculegere, asemeni celorlalti prezenti la eveniment, in memoria pompierilor care au pierit in misiunile de salvare: „In lupta pentru salvarea vieţii, in lupta cu minutele, pompierii militari au platit tributul suprem, oferindu-ne noua tuturor exemplul curajului si sacrificiului lor. Gandurile noastre se indreapta astazi catre cei care si-au dat viata, catre acesti eroi cazuti la datorie”.

sursa foto: MAI

author avatar
Cristina Stefan
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger