AcasăOldDoi militari romani au murit, iar altul a fost ranit, in Afganistan

Doi militari romani au murit, iar altul a fost ranit, in Afganistan

(foto: replicaonline.ro)

Momente greu de imaginat pentru familiile a doi militari romani, de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost anuntati ca persoanele atat de dragi lor au pierit in Afganistan. Un alt roman a supravietuit tragediei care a indoliat armata autohtona.

Alti doi militari romani si-au pierdut viata in Afganistan (foto: replicaonline.ro)

Plutonierul Iulian Dumitrescu si sergentul Adrian Vizireanu se aflau de aproximativ doua luni in misiune in Afganistan. In aceasta dimineata, participau alaturi de un alt roman la un exercitiu de instruire a politistilor afgani, in apropiere de Kandahar, din cate anunta Ministerul Apararii.

Din pacate, in urma unui incident ce a avut loc sambata, cu putine minute inainte de ora 11, despre care momentan nu se cunosc detalii, Dumitrescu si Vizireanu au fost grav raniti, in timp ce colegul lor a suferit la randul sau rani. Acesta din urma urmeaza sa fie tranferat la o unitate medicala din Germania, fiind in stare stabila, conform MApN.

De altfel, toti cei trei militari romani au fost dusi la cel mai apropiat spital militar aflat in zona respectiva. Din pacate, insa, leziunile suferite de plutonierul Dumitrescu si de sergentul Vizireanu au fost incompatibile cu viata.

Cauzele care au generat aceasta tragedie urmeaza sa fie elucidate in cadrul unei anchete de care se ocupa o comisie militara.

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger