AcasăOldDoi medici de la Casa Judeteana de Pensii Arges, trimisi in judecata...

Doi medici de la Casa Judeteana de Pensii Arges, trimisi in judecata de DNA

Procurorii anticopruptie din Pitesti au dispus, marti, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a doi medici din cadrul Serviciului de Expertiza a Capacitatii de Munca, structura a Casei Judetene de Pensii si Asigurari Sociale Arges. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arges.

Cele doua suspecte sunt cercetare pentru fapte de coruptie in cazul unor pensionari anticipate, precizeaza DNA. Mai exact, Maria Iulia Mihai, medic sef al Serviciului amintit, a fost actionata in Justitie, fiind acuzata de 487 de acte de luare de mita in forma continuata, in timp ce Camelia Sandulescu, doctor in cadrul aceluiasi Serviciu a fost trimisa in judecata pentru aceeasi infractiune, in sarcina careia procurorii DNA au retinut 588 de astfel de acet materiale.

Conform rechizitoriului, cele doua femei ar fi primit, in perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, respectiv februarie 2014 – iunie 2014, diverse sume de bani sau alte foloase „in legatura cu indeplinirea indatoririlor lor de serviciu sau pentru a nu si le indeplini in mod corespunzator”.

Potrivit comunicatului DNA Pitesti, medicii in cauza „au primit sume de bani cuprinse intre 100 si 200 lei si alte foloase de la peste 1.000 de persoane care s-au prezentat in perioadele de referinta la cabinetele de expertiza pentru incadrarea intr-un grad de invaliditate, revizuirea medicala, prelungirea concediului medical peste 90 de zile sau pentru emiterea certificatului constatator asupra capacitatii de munca”.

Sumele respective ar fi fost platite de persoane care doreau sa iasa la pensie anticipat, fara ca starea lor de sanatate sa justifice aceasta solicitare, sustin in continuare procurorii anticoruptie pitesteni. „Prin plata acestor sume se urmarea pensionarea medicala anticipata a unor persoane a caror stare de sanatate nu justifica aceasta decizie, prin atestarea nelegala a diverse grade de incapacitate de munca sau verificarea sumara a documentelor prezentate pentru examinarile medicale obligatorii, iar in unele situaţii pentru emiterea deciziei de pensionare”, se mai arata in comunicatul citat.

Sursa foto: cugetliber.ro

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger