AcasăOldDoi inspectori antifrauda din Sibiu, trimisi in judecata de DNA

Doi inspectori antifrauda din Sibiu, trimisi in judecata de DNA

Doi barbati care lucrau ca inspectori antifrauda in cadrul DGAF – Regionala Sibiu au fost trimis in judecata, miercuri, in stare de libertate, de catre procurorii anticoruptie. Sunt acuzati de luare de mita.

Csaba Kiss si Valentin-Ionel Tinca, inspectori antifrauda in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala – Regionala Sibiu au fost actionati in instanta de catre procurorii Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA. Conform rechizitoriului, cei doi ar fi primit, in iunie acest an, suma de 1.000 de lei de la un reprezentant al unei firme de dezmembrari auto, din Harghita. S-ar fi intamplat chiar la sediul societatii comerciale in cauza, se precizeaza in comunicatul DNA. Persoana respectiva s-a adresat apoi oamenilor legii.

Procurorii anticoruptie sustin ca inspectorii in cauza ar fi primit suma respectiva pentru a „inchide ochii” in cazul unor nereguli constatate. „Banii ar fi fost primiti pentru ca, in schimb, cei doi inculpati sa nu retina toate neregulile depistate la control si pentru ca sa aplice o amenda mai mica comparativ cu sanctiunile dispuse de Kiss Csaba la ultimul control din anul 2013, la aceeasi firma a denuntatorului, dar si comparativ cu limitele sanctiunilor stabilite in lege pentru nereguli constatate la societati comerciale cu activitate in domeniul dezmembrarilor auto”, concluzioneaza procurorii DNA.Dosarul a fost trimis instantei. Magistratii Tribunalului Harghita urmeaza sa judece aceasta cauza.

Sursa foto: mesagerulhunedorean.ro

788 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger