AcasăOldDoi functionari de la Mediu, din Dambovita, retinuti de DNA

Doi functionari de la Mediu, din Dambovita, retinuti de DNA

Procurorii anticoruptie ploiesteni au dispus, marti, punerea in miscare a catiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a doi functionari de la Mediu, din Dambovita.

Este vorba despre Virgil Valentin Rizea, comisar in cadrul Garzii nationale de Mediu- Comisariatul Judetean Dambovita, la data faptelor de care e incriminat, dar si a lui Mirel Nica, director executiv in cadrul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Dambovita. In timp ce Rizea e acuzat de DNA – Serviciul teritorial Ploiesti de luare de mita in forma continuata, Nica e suspectat aceeasi ingractiune, dar si de santaj.

In ordonanta de retinere se precizeaza ca in cazul celor doi exista suspicinea cum ca, in intervalul aprilie 2013-iunie 2014, functionarii ar fi primit, in mod repetat, de la un director de productie al unei societati din Capitala cu punct de lucru la Fieni, sume de bani si bunuri, pentru ca „sa favorizeze societatea, inclusiv prin tolerarea incalcarilor prevederilor legale in materia protectiei mediului constatate”.

In comunicatul DNA se precizeaza, totodata, ca in perioada decembrie 2013-iulie 2014, Mirel Nica i-ar fi determinat pe reprezentantii societatii comerciale in cauza, amenintand cu darea in vileag a unor nereguli constatate in activitatea S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L. – Punct de lucru Fieni, sa incheie un contract de publicitate cu o societate comerciala.Cei doi suspecti vor fi dusi, marti, in fata magistratilor Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva.

Sursa foto: mesagerulhunedorean.ro

 

318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger