AcasăOldDoi fosti sefi din cadrul CFR Calatori, trimisi in judecata pentru santaj

Doi fosti sefi din cadrul CFR Calatori, trimisi in judecata pentru santaj

Procurorii anticoruptie brasoveni au trimis in judecata doi fosti sefi din cadrul CFR Calatori SA- unul dintre ei fost director al sucursalei din Brasov a companiei -acuzati de santaj, dar si a altei persoane, in cazul careia planeaza acuzatia de complicitate la aceasta fapta.

Astfel, vineri, procurorii DNA din cadrul Serviciului teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata a trei persoane cercetate intr-un dosar. Este vorba despre Gheorghe Radulescu, fost director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori (S.R.T.F.C) Brasov din cadrul CFR Calatori SA, aflat la acest moment in arest la domiciliu. Radulescu este actionat in judecata pentru santaj, fals intelectual si uz de fals, anunta DNA intr-un comunicat.

De asemenea, in aceeasi cauza, procurorii anticoruptie ii trimit in fata magistratilor pe Vasile Secara, fost presedinte al directoratului S.N.T.F.C. – din cadrul CFR Calatori S.A., acuzat de santaj, dar si pe Nicolae Berindean, sef oficiu juridic al S.N.T.F.C. C.F.R. Calatori S.A., la data faptelor, acuzat de complicitate la santaj. Atat secara, cat si Berindean se afla la acest moment sub control judiciar.

Mai trebuie mentionat ca procurorii DNA- Brasov au trimis acest dosar spre judecare magistratilor Tribunalului Brasov, propunand ca masurile preventive dispuse in aceasta cauza sa fie mentinute.

Va prezentam in cele ce urmeaza precizarile procurorilor anticoruptie brasoveni, in acest caz:

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

Incepand cu luna august 2014, inculpatii Radulescu Gheorghe, in calitate de director in cadrul S.R.T.F.C. Brasov (numit la sfarsitul lunii iulie 2014) si Secara Vasile, director in cadrul S.N.T.F.C. C.F.R. Calatori S.A., beneficiind de ajutorul inculpatului Berindean Nicolae, sef oficiu juridic al S.N.T.F.C. C.F.R. Calatori S.A., au efectuat acte de constrangere morala (de ex. cercetare disciplinara pentru fapte prescrise si propunere de sanctionare cu desfacerea contractului de MUNCA, actiuni in evacuare din locuinta de serviciu), asupra unui angajat al S.R.T.F.C. Brasov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urma sa renunte la un litigiu de munca inregistrat la Tribunalul Brasov prin care solicita sa fie repus in functia de director al S.R.T.F.C. Brasov.

Inculpatii au urmarit prin efectuarea acestor constrangeri, ca inculpatul Radulescu Gheorghe sa-si pastreze functia de director in care tocmai fusese numit, evitand astfel o posibila reintegrare in aceasta functie a angajatului respectiv.

In data de 22.10.2014, inculpatul Radulescu Gheorghe, in cadrul cercetarii disciplinare privind pe un angajat al institutiei, a omis cu intentie sa insereze in raportul de cercetare date despre o nota de relatii, si a inaintat dosarul de cercetare la S.N.T.F.C. C.F.R. Calatori S.A. in vederea producerii unor consecinte juridice, respectiv aplicarea de sanctiuni fata de angajatul respectiv”.

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger