AcasăOldDobritoiu, urmarit penal: "Probabil ca sunt interese directe sa nu ajung la...

Dobritoiu, urmarit penal: „Probabil ca sunt interese directe sa nu ajung la Ministerul Apararii”

Corneliu Dobritoiu a fost prezent, marti, la DNA. La iesirea de la discutia cu procurorii, fostul ministru al Apararii a confirmat ca pe numele sau a fost deschis un dosar penal, in cazul cunoscut in presa drept „Case pentru generali”.

Dobritoiu a declarat ca a fost instiintat ca procurorii au inceput urmarira penala pe numele sau, insa sustine ca ar fi vorba de un dosar bazat pe interese politice. „Probabil ca sunt unele persoane care au interese directe sa nu cumva sa ajung la Ministerul Apararii si din cauza asta trebuie deschis un dosar penal care poate fi solutionat in 20 de ani si sa blocheze accesul. Nu stiu de ce se tem, pentru ca eu am aparat legea”, a declarat Dobritoiu, la iesirea din sediul DNA.

Fostul ministru a precizat ca a cerut sa studieze dosarul in cauza. „Nu am dat o declaratie, avocatii mei au facut o cerere de studiere a dosarului ca sa dam o declaratie in cunostinta de cauza. (…) Acolo s-a retinut ca as fi avut o locuinta proprietate, dar era o casa de vacanta trecuta in declaratia de avere care era publica pe site-ul Ministerului la momentul in care eu am facut cererea de cumparare”, a mai spus fostul ministru.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata urmatoarele persoane: general maior in rezerva Dobritoiu Corneliu, fost cadru al Ministerului Apararii Nationale (MApN), in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participatiei improprii, general de brigada in rezerva Pigui Traian, sef al Directiei domenii si infrastructura din MApN (la data faptelor), in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, sub forma participatiei improprii, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata”, precizeaza DNA, intr-un comunicat.

Conform rezolutiei de incepere a urmaririi penale, procurorii au stabilit ca Dobritoiu „a inchiriat si, ulterior, a cumparat, in regim subventionat, o locuinta de serviciu de la Ministerul Apararii Nationale, cu incalcarea prevederilor legale, facand uz de declaratii false care au fost de natura sa ii induca in eroare pe membrii comisiei de vanzare. Astfel, la data incheierii contractului de vanzare-cumparare a locuintei de serviciu din municipiul Bucuresti, contractul de inchiriere era expirat (din data de 29.06.2005), nefiind astfel indeplinita conditia existentei unui contract de inchiriere valid la momentul vanzarii. Declaratia notariala data la 08.06.2005 de catre Dobritoiu Corneliu nu corespunde realitatii, deoarece, la momentul respectiv, acesta detinea impreuna cu sotia sa, o locuinta proprietate personala”.

Alte 10 persoane din conducerea Ministerului Apararii, acuzate ca au cumparat „in conditii nelegale, locuinte de serviciu la pret subventionat” sunt urmarite penal, intr-un caz in care prejudiciul estimat se ridica la 1,2 milioane lei.

Citeste si: Fostul ministru Corneliu Dobritoiu a obtinut ilegal locuinte de la stat?

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger