AcasăOldDNA: Primarul din Sighetu Marmatiei, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

DNA: Primarul din Sighetu Marmatiei, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Actualul edil din Shigetu Marmatiei, Ovidiu-Gheorghe Nemes, a fost trimis in judecata, vineri, pentru abuz in serviciu, acuzatie de care sunt vizati alti doi angajati ai primariei locale. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramures.

Procurorii anticoruptie din Baia Mare au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, pentru abuz in serviciu, atat a actualului primar Ovidiu Nemes, cat si a directorului economic din cadrul institutiei, Ioan Barbus, precum si a consilierului juridic din cadrul primariei Sighetu Marmatiei, Diana Mihaela Dunca.

Conform rechizitoriului, Nemes, viceprimar la data retinerii faptei de care este acuzat, cat si ceilalti doi angajati ai primariei, ar fi incheiat, in noiembrie 2009, un contract cu o societate comerciala ce avea ca obiect inchirierea, de catre Primaria municipiului Sighetu-Marmatiei, a zece parcometre – automate de vanzare a tichetelor de parcare.

Procurorii DNA acuza ca respectivul contract ar fi fost incheiat „cu incalcarea atributiile stabilite prin fisa postului, dar si cu nerespectarea dispozitiile legale privind achizitiile publice”, fiind vorba de un „contract de achizitie publica in valoare totala de 24.000 euro fara TVA, prin atribuire directa, desi dispozitiile legale prevedeau ca achizitia directa se putea efectua daca valoarea achizitiei nu depasea echivalentul in lei a 15.000 euro”.

Sursa foto: Facebook

Cititi in intregime continutul rechizitoriului AICI.

282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger