AcasăOldDNA, noua extindere a urmaririi penale in cazul sefei CNA, Laura Georgescu,...

DNA, noua extindere a urmaririi penale in cazul sefei CNA, Laura Georgescu, dar si sechestru

Noi probleme pentru actuala sefa a Consiliului National al Audiovizualului (CNA). Laura Georgescu a aflat, luni, ca procurorii anticoruptie ii aduc noi acuzatii, si pe deasupra au decis instiuituirea unui sechestru asupra unor bunuri ale acesteia, in limita unei sume de circa 2,3 milioane de lei.

Asadar, DNA a anuntat, luni in jurul pranzului, ca procurorii au dispus extinderea urmaririi penale in cazul sefei CNA, pe care o suspecteaza, mai nou, de abuz in serviciu, in forma continuata (5 acte materiale) si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (5 acte materiale).

Mai precis, procurorii o suspecteaza pe Georgescu de faptul ca, in calitatea sa de presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, „a fost cea care a instigat in perioada 2013 – 2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA și care au fost solutionate prin sanctionarea a 4 posturi de televiziune (5 sesizari nereale)”. Este vorba, sustin anchetatorii, de alte sanctiuni fata de cele  care vizau cele sapte posturi de televiziune despre care s-a aflat anterior, din cercetarile facute pana la data respectiva.

Mai mult, DNA anunta ca au dispus unele masuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile si imobile apartinand Laurei Georgescu, inclusiv asupra unor conturi bancare, „pana la limita de 2.296.200 lei, suma reprezentand valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit pana in acest moment drept parte civila”.

Va amintim ca nu este prima oara cand procurorii DNA decid extinderea urmaririi penale in privinta sefei CNA. Masuri similare au fost luate atat pe 2 aprilie, cat si pe 24 aprilie, in ultimul caz procurorii anuntand ca au hotarat extinderea UP fata de Laura Georgescu, pe care o supectau, la data respectiva, de trei fapte de abuz in serviciu si tot atatea acte materiale de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger