AcasăOldDNA: Necolaiciuc, urmarit penal. E suspectat de marturie mincinoasa

DNA: Necolaiciuc, urmarit penal. E suspectat de marturie mincinoasa

Chemat in aceasta dimineata la DNA, fostul director al companiei destinate transportului feroviar a fost instiintat despre faptul ca procurorii il suspecteaza de marturie mincinoasa.

Asadar, daca pana la acest moment se stiau foarte putine detalii in privinta motivelor pentru care Mihai Necolaiciuc a ajuns la sediul central al DNA-ului, institutia amintita a oferit o serie de detalii, in sensul ca, prin intermediul unui comunicat de presa a anuntat faptul ca fostul director general al CNCFR SA este urmarit penal pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, si ca procurorii i-au adus la cunostinta aceste aspecte.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, detaliile oferite de catre reprezentantii DNA in aceasta chestiune:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

Necolaiciuc Mihai a fost audiat in calitate de martor, in ziua de 05 aprilie 2016, in dosarul 35211/3/2015 al Tribunalului Bucuresti.

In aceasta imprejurare, suspectul Necolaiciuc Mihai a prezentat declaratii care contravin probelor administrate in cauza, contravin propriilor declaratii date in cursul urmaririi penale si aspectelor pe care acesta le cunostea.

Necolaiciuc Mihai, suspect in prezenta cauza, a avut o atitudine omisiva de ascundere, de trecere sub tacere a faptelor cu caracter esential, cu eficienta probatorie, concludente si pertinente in cercetarea si solutionarea cauzei, cu scopul vadit de a ingreuna aflarea adevarului, tragerea la raspundere penala, de a induce in eroare instanta de judecata, imprejurari de natura a usura situatia juridica a inculpatilor cercetati in dosarul aflat pe rolul instantei anterior amintite.

Dosarul penal aflat in prezent in stadiu de judecare la instanta si in care Necolaiciuc Mihai a fost audiat ca martor a fost mediatizat prin comunicatul nr. 1530/VIII/3 din data de 30 septembrie 2015, la finalizarea anchetei fiind trimisi in judecata 3 inculpati, pentru infractiuni de trafic de influenta”.

sursa foto: reporterntv.ro

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger