AcasăOldDNA l-a trimis in judecata pe vicepresedintele CJ Caras Severin, Ionesie Ghiorghioni

DNA l-a trimis in judecata pe vicepresedintele CJ Caras Severin, Ionesie Ghiorghioni

Veste proasta pentru vicepresedintele Consiliului Judetean Caras Severin, primita din directia procurorilor anticoruptie. Mai precis, procurorii DNA din cadrul serviciului teritorial Timisoara au decis, marti, trimiterea in instanta a dosarului in care Ionesie Ghiorghioni este cercetat pentru trafic de influenta.

In aceeasi cauza penala a fost trimis in judecata si Adrian Cosmin Ghirorghioni, ruda a vicelui CJ Caras Severin, cel dintai fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta. Ambii au fost trimis in judecata in stare de arest preventiv, dosarul urmand sa fie judecat de catre magistratii Tribunalului Caras Severin, catre care a fost inaintat.

Din rechizitoriul intocmit in acest dosar reiese faptul ca incepand cu anul 2013 si pana in luna mai a anului curent, Gheorghioni Ionesie ar fi pretins si primit de la un om de afaceri -martor denunțator in cauza de fata- „sumele de 230.000 lei si 8.400 euro, reprezentand un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publica (intretinere a drumurilor) incheiate de societatea comerciala administrata de catre denuntator cu institutia publica respectiva”, in schimbul unor favoruri.

Procurorii mai sustin si ca suma in euro ar fi fost pretinsa si primita de catre vicele CJ Caras Severin prin intermediul rudei sale, Adrian Cosmin Giorghioni.

Va amintim ca Ionesie Ghiorghioni a fost intial retinut si ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce a fost prins in flagrant, pe 12 mai, in timp ce primea mita ceea ce procurorii au anuntat ca ar fi fost suma de 20.000 de lei.

sursa foto: caon.ro

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger