AcasăOldDNA l-a trimis in judecata pe fostul director executiv DSVSA Sibiu

DNA l-a trimis in judecata pe fostul director executiv DSVSA Sibiu

Aflat in arest la domiciliu, fostul director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (D.S.V.S.A.) Sibiu a aflat, inca din prima zi a acestei sapatamani, ca a fost trimis in judecata, fiind acuzat, printre altele, de abuz in serviciu. In acelasi dosar a fost actionata in judecata si un fost consilier juridic din cadrul aceleiasi institutii sibiene.

Decizia in acest caz a fost luata de catre procurorii DNA- Serivicul Teritorial Alba Iulia, care il acuza pe Serban Constantin Tichindelean, de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, de abuz in serviciu in forma continuata, precum si de conflict de interese.

Conform comunicatului Directiei Nationale Anticoruptie, in acelasi dosar a fost actionata in instanta si Mirela Cosmina Olteanu, cercetata la aceasta data sub control judiciar, sub acuzatiile de „complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. Olteanu a fost consilier juridic in cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu.

Procurorii precizeaza, in rechizitoriul intocmit in acest caz, ca „in perioada 2011- 2013, inculpatul Tichindelean Serban Constantin, in calitate de director executiv al DSVSA Sibiu, si-a exercitat in mod defectuos atributiile de serviciu prin emiterea unor dispozitii nelegale, care au avut ca rezultat rezilierea unui contract de concesiune a Circumscriptiei Sanitar Veterinare Jina (ce fusese incheiat cu Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor) si incheierea, in conditii nelegale, a unui contract similar cu un alt medic veterinar”.

Mai mult, procurorii DNA au stabilit ca, in urma cu doi ani, pe 25 februarie, Olteanu, in calitatea sa de consilier juridic la DSNSA Sibiu, „in scopul de a a-l ajuta pe inculpatul Tichindelean Serban Constantin, a avizat in mod nelegal notificarea de reziliere a contractului initial de concesiune, in lipsa acordului Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor”.

Procurorii au trimis dosarul Tribunalului Sibiu, instanta ai carei magistrati urmeaza sa judece cauza.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger