AcasăOldDNA: Fostul ministru de Interne, Cristian David, trimis in judecata pentru luare...

DNA: Fostul ministru de Interne, Cristian David, trimis in judecata pentru luare de mita

Fostul sef al Ministerului de Interne a aflat, joi, ca procurorii anticoruptie l-au trimis in judecatain dosarul in care este acuzat de luare de mita, si in care mai sunt deferiti justitiei alte patru persoane, printre ele si ex-prefectul de Buzau, Cristinel Bigiu.

Conform precizarilor DNA, pe langa Cristian David, fost ministru de Interne, in intervalul aprilie 2007-decembrie 2008, trimis in judecata, in stare de libertate, pentru luare de mita, vor mai ajunge in fata magistratilor Instantei Supreme, catre care a fost trimis dosarul, si Valeriu Roger Nitescu, sef de cabinet al Ministrului de Interne si Reformei Administrative, la data faptelor, acuzat de trafic de influenta, spalarea banilor si complicitate la luare de mita, dar si Cristinel Marian Bigiu, cercetat pentru spalare de bani.

De asemenea, a fost trimis in judecata, in acelasi dosar, si Ghoerghe Doloiu, acesta din urma aflat in prezent sub control judiciar si cercetat pentru spalare de bani.

Procurorii sustin in rechizitoriul intocmit in prezentul dosar faptul ca, in dercurul anului 2007, in calitate de sef al Internelor, David ar fi pretins si primit o jumatate de milion de euro de la o persoana, care l-a si denuntat apoi autoritatilor. Mai exact, sustin anchetatorii, „prin intermediul inculpatului Nitescu Valeriu Roger, inculpatul David Cristian a pretins, iar in luna februarie 2008, a primit suma de 500.000 de euro de la un denuntator,beneficiar al unor drepturi litigioase”.

Suma ar fi fost pretinsa de cate fostul sef al MAI „pentru a-și exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat in intravilanul municipiului Buzau de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate”, in aceasta privinta procurorii sustinand ca David i-ar fi cerut ajutorul prefectului judetului Buzau de la acea vreme.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger