AcasăOldDNA: Fost director in Ministerul Economiei, retinut pentru 24 de ore

DNA: Fost director in Ministerul Economiei, retinut pentru 24 de ore

DNA Oradea a dispus retinerea pentru 24 de ore a unui fost director din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, sub acuzatia de luare de mita. In acelasi dosar sunt acuzate de fapte de coruptie alte doua persoane, una fiind un reprezentant al unei firme.

Procurorii anticoruptie oradeni au anuntat, marti dupa-amiaza, ca pe numele lui Rasvan Gabriel Toader, director general al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, la data faptelor de care este acuzat, a fost emis un mandat de retinere pentru o perioada de 24 de ore, pentru luare de mita. De asemenea, in aceeasi cauza au fost retinuti si Stelian Vladut Tulcan, reprezentant al unei societati comerciale, acuzat de dare de mita, dar si Argentina Carla Postolache, acuzata de complicitate la luare de mita.

Conform ordonantei de retinere, procurorii sustin ca au probe din care sa rezulte o intelegere intre cei trei, datand din perioada decembrie 2011 – mai 2012. „Suspectul Toader Gabriel Rasvan, prin intermediul suspectului Postolache Argentina-Carla, a pretins, in cursul lunii mai 2012, achitarea de catre suspectul Tulcan Stelian Vladut a contravalorii unei cantitati de 48 mc de beton, in valoare totala de 14.461,36 lei. Pentru acest „serviciu”, in contextul autorizarii unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Rasvan trebuia sa avizeze lista cu semifabricatele si produsele finite inscrise in nomenclatorul de fabricatie si sa avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize in cazul societatii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vladut, lucru care s-a si intamplat la data de 22.05.2012″, se arata in comunicatul DNA.

Mai mult, sustin procurorii, cantitatea de beton pretinsa ar fi fost achitata in intregime de catre suspectul Tulcan Stelian Vladut, prin intermediul firmei pe care o reprezenta, si folosita de catre Toader la construirea unui imobil in judetul Timis.

Sursa foto: bihorstiri.ro

299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger