AcasăOldDNA face perchezitii si in Capitala si Iasi, inclusiv la CJ Iasi/Se...

DNA face perchezitii si in Capitala si Iasi, inclusiv la CJ Iasi/Se au in vedere proiecte cu fonduri europene

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

In conditiile in care, in aceasta dimineata, s-a aflat ca procurorii anticoruptie s-au aoprit la mai multe adrese de pe raza judetului Teleorman, inclusiv la trei institutii publice, o alta actiune a reprezentantilor DNA este in plina desfasurare, de aceasta data in Capitala si judetul Iasi.

Se fac verificari atat in birouri din cadrul Consiliului Judetean Iasi, cat si la sediul unei televiziuni locale, potrivit bzi.ro. „Confirmam faptul ca la Consiliul Judetean Iasi procurorii DNA efectueaza verificari la birouri din cadrul Directiei de Proiecte si Dezvoltare Durabila si ADI-Euronest”, au confirmat, pentru sursa citata, persoane din cadrul CJ Iasi, care au adaugat si faptul ca se fac verificari in privinta unor proiecte si ca nu ar fi vizate persoane.

In privinta actiunii desfasurate de catre reprezentantii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Iasi, cu sprijinul jandarmilor ieseni, procurorii anticoruptie au anuntat, intr-un comunicat, faptul ca sunt, in total, sase astfel de perchezitii, doar una dintre ele vizand sediul unei institutii publice, restul fiind facute la sedii ale unor societati comerciale, dar si la locuintele unor persoane.

Din cate precizeaza procurorii, se fac cercetari intr-un dosar in care sunt suspiciuni in privinta unor fapte de coruptie si asimilate aceste infractiuni, precum si a unor „infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene”. Presupusele fapte care fac obiectul acestor verificari ar fi fost comise, spun anchetatorii, incepand cu 2014 si inclusiv in acest an.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger