AcasăOldDNA face perchezitii la Directia Silvica din Bistrita-Nasaud

DNA face perchezitii la Directia Silvica din Bistrita-Nasaud

Ziua de joi a inceput, la Bistrita Nasaud, cu perchezitii la sediul Directiei Silvice. Procurorii anticoruptie fac verificari atat in biroul sefului acestei institutii, cat si la locuinta acestuia.

Este vorba de cercetari facute in biroul lui Gheorghe Ivan, directorul Directiei Silvice din judetul amintit.

In conditiile in care exista suspiciuni privind savarsirea unor fapte de coruptie si asimilate acestei infractiuni, despre care reprezentantii DNA au anuntat, in aceasta dimineata, intr-un comunicat, ca ar fi fost comise intre anii 2009 si 2014, procurorii au decins la mai multe adrese de pe raza judetului Bistrita Nasaud. Una dintre acestea este sediul unei institutii publice, respectiv Directia Silvica, iar restul sunt sedii ale unor firme, dar si locuinte ale unor persoane fizice. In total, se fac 13 verificari pe teren.

Procurorii mentioneaza si ca, in cadrul actiunii de fata, au sprijin atat din partea SRI, respectiv suport de specialitate, cat si din partea Jandarmeriei, respectiv a Brigazii Speciale de Interventie.

E important de amintit ca perchezitiile de joi vin la doar cateva zile dupa ce Corpul de Control al Guvernului a anuntat ca a sesizat Directia Nationala Anticoruptie, in privinta unor nereguli descoperite in urma unor verificari referitoare la valorificarea produselor fondului forestier, in cinci judete, printre ele si Bistrita Nasaud. Precizarile Guvernului au venit pe fondul protestelor din Capitala si mai multe orase din tara, la care au participat mii de oameni nemultumiti de defrisarile masive din padurile autohtone.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger