AcasăOldDNA face mai multe perchezitii in Prahova, dupa retinerea ofiterilor de politie

DNA face mai multe perchezitii in Prahova, dupa retinerea ofiterilor de politie

Odata ce in cursul serii trecute nu mai putin de trei ofiteri de politie prahoveni cu functii de conducere au fost retinuti, la capatul mai multor ore de audieri, procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti s-au oprit, marti dimineata, la mai multe adrese de pe raza judetului amintit, dar si din Dambovita.

Procurorii au anuntat, intr-un scurt comunicat, faptul ca se fac perchezitii la nu mai putin de opt adrese, situate in ambele judete. Dintre acesta doar doua se desfasoara la sediile unor institutii publice, restul verificarilor vizand locuintele unor persoane fizice.

Aceste perchezitii s-ar face, conform unor surse citate de televiziunile de stiri, atat in cladirea ce adaposteste sediul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, cat si in cea in care se afla sediul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Ploiesti.

Perchezitiile de marti le sunt necesare procurorilor in continuarea cercetarilor care se fac intr-o cauza penala, in care exista, anunta DNA, suspiciuni privind savarsirea – incepand cu anul 2010 si pana in 2015- a unor fapte de coruptie, precum si a unor „infractiuni contra infaptuirii justitiei si infractiuni contra libertatii persoanei”.

Verificarile de marti se fac dupa ce, la capatul unor indelungi audieri incepute in prima zi a saptamanii, trei ofiteri de politie au fost retinuti pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie din Ploiesti. Este vorba despre Constantin Ispas, actualmente sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, Adrian Ionut Radulescu, actualmente adjunct al I.J.P. Prahova, si ofiter in cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova, la data faptelor, si ofiterului de politie judiciara Mihail Emanuel Saghel, sef Serviciu in cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, la data faptelor. Toti trei urmeaza sa fie prezentati, marti, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger