AcasăOldDNA, dupa votul in cazul Oprea: "are drept consecinta blocarea anchetei penale"

DNA, dupa votul in cazul Oprea: „are drept consecinta blocarea anchetei penale”

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Intr-o luare de pozitie cat se poate de transanta si fara precedent, reprezentatii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat efectul la nivel practic al votului dat seara trecuta in Camera Superioara a Legislativului, in privinta fostului ministru Gabriel Oprea, actualmente senator.

Concret, DNA-ul face public faptul ca, in baza votului dat in Senat (si anume a respingerii cererii de incuvintare a urmaririi penale, cu 73 de voturi, fata de 45 favorabile demersului), in urma caruia Oprea ramane cu imunitate parlamentara, procurorii se gasesc in imposibilitatea de a continua ancheta in cazul mortii tanarului Bogdan Gigina, cel care insotea, in octombrie anul trecut, pe o motocicleta a Politiei, masina in care se afla Oprea, in drumul acestuia din urma de la SRI catre casa.

Reactia DNA-ului, facuta publica prin intermediul unui comunicat, vine la cateva ore de cand insusi seful statului transmitea, prin intermediul purtatorului sau de cuvant, faptul ca e „profund dezamagit de modul in care s-au desfasurat lucrurile in Parlament”. DETALII AICI.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile facute de catre reprezentantii DNA:

„La data de 01 septembrie 2016 a fost formulata cererea de efectuare a urmaririi penale fata de OPREA GABRIEL, senator in Parlamentul Romaniei, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, in perioada in care a detinut functia ministeriala (vezi comunicat nr. 1150/VIII/3 din 01 septembrie 2016).

Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie a fost supusa la vot de catre plenul Senatului Romaniei la data de 19 septembrie 2016.

Respingerea cererii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de incepere a urmaririi penale, de catre majoritatea membrilor Senatului Romaniei, are drept consecinta blocarea anchetei penale fata de Gabriel Oprea cu privirea la infractiunea de ucidere din culpa si ii plaseaza pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in imposibilitatea stabilirii raspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea politistului Bogdan Gigina.

Cu alte cuvinte, vointa exprimata de majoritatea senatorilor fata de cererea formulata de procurori inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit”.

266 afisari

1 COMENTARIU

  1. Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să ia în considerare posibilitatea de a formula o sesizare la Curtea Constituțională a României, pentru conflict între puterile statului.
    PAI DACA Comisia Juridică a Senatului a dat undă verde începerii urmăririi penale împotriva lui Oprea SENATORII CU 1,5 NEURONI, FARA DISCERNAMANT DE CE S-AU OPUS???? DOAR PT CA SUNT FRICOSI SAU MAFIOTI ORI CA SA INTARATE POPULATIA IMPOTRIVA DNA SI A JUSTITIEI ??? POPULATIA TREBUIE SA IESE IN STRADA CU MIC CU MARE CA SA CURATAM SOCIETATEA DE ACTUALA CLASA POLITICA plina de GUNOAIE UMANE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger