AcasăOldDNA: Doi fosti sefi de serviciu din cadrul Primariei Capitalei, sub control...

DNA: Doi fosti sefi de serviciu din cadrul Primariei Capitalei, sub control judiciar

Procurorii DNA de la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus, joi, punerea în miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de de doi fosti sefi de serviciu din cadrul Primariei Minicipiului Bucuresti (PMB).

Potrivit DNA, este vorba de George-Andrei Creci, fost sef de serviciu in cadrul Directiei Juridic, Contencios si Legislatie – Serviciul instante civile si contencios administrativ din Primaria Capitalei si membru al Comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul PMB, suspectat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, dar si de Catia-Viviana Falan, fost serviciu la Directia Juridic din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, banuita de favorizarea infractorului.

Din ordonanta de disputere a controlului judiciar, procurorii sustin faptul ca, in urma cu 10 ani, Creci si-ar fi incalcat atributiile de serviciu, dar si rolul pe care il avea in calitate de membru al Comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul PMB, propunand, se mentioneaza in comunicatul DNA, restituirea unui teren in Capitala, apartinand domeniului privat al Primariei Bucuresti.

Procurorii au decis, joi, ca George Creci si Viviana Falan sa fie plasati in regim de control judiciar, cu precizarea ca in cazul lui Creci oamenii legii au dispus si masura de interdictie a parasirii tarii, fara acordul prealabil al procurorului competent. Mai mult, cei doi au fost informati asupra obligatiilor pe care le au de respectat in perioada in care se afla sub control judiciar, dar si ca, mentioneaza DNA, risca, in cazul in care incalca acesti termeni legali, ca masura dispusa in prezent sa fie inlocuita cu arestul la domiciliu si arestul preventiv.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, precizarile procurorilor anticoruptie in acest caz:

„In ordonantele de dispunere a controlului judiciar, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In cursul anului 2004, inculpatul Creci Andrei-George, si-a incalcat atributiile de serviciu si obligatiile legale, care ii reveneau in virtutea functiei si a rolului indeplinit in cadrul comisiei interne de analiza a notificarilor formulate in baza Legii nr. 10/2001, prin faptul ca a propus, in mod nelegal, la data de 19.11.2004, restituirea in natura a unui teren, amplasat in Capitala, apartinand domeniului privat al Municipiului Bucuresti, in suprafata de 15.209,87 m.p. , evaluat la suma de 3.303.301 euro si masuri reparatorii pentru restul suprafetei pana la 3,5 ha.

Ulterior savarsirii faptei, inculpatul Creci Andrei-George a actionat in mod nemijlocit pentru inlaturarea ilicita a urmarilor faptei penale savarsite, astfel incat sa zadarniceasca urmarirea penala si tragerea la raspundere penala si civila, impreuna cu celelalte persoane cercetate, prin aceea ca a redactat personal un document, semnat de primarul general al Municipiului Bucuresti la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie.

In cuprinsul acestui act a consemnat ca Primaria Municipiului Bucuresti nu se constituie parte civila in dosarul penal, si, depasind limitele solicitarii, a facut aprecieri asupra legalitatii procedurii de retrocedare a imobilului care face obiectul acestui dosar si a respectarii dispozitiilor legale in activitatea desfasurata de comisie.

De asemenea, in cazul unei alte adrese trimisa de catre Directia Nationala Anticoruptie primarului general al Municipiului Bucuresti, inculpatul Creci Andrei-George, prin influenta pe care o are asupra functionarilor publici de executie, din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, a determinat-o pe inculpata Falan Catia-Viviana, sa intocmeasca un punct de vedere catre primarul general, favorabil persoanelor cercetate in cauza si sa redacteze raspunsul catre Directia Nationala Anticoruptie.

Prin adresa din 26.06.2014, Primaria Municipiului Bucuresti a comunicat nu doar ca nu se constituie parte civila in procesul penal, rezervandu-si dreptul de a actiona pe cale civila, ci si ca in prezent nu exista documente care sa contribuie la identificarea si localizarea terenului, neputand fi formulata o concluzie certa, incercandu-se, asadar, inlaturarea probelor administrate in cursul urmaririi penale in scopul de a impiedica sau ingreuna tragerea la raspundere penala a persoanelor cercetate.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatii CRECI ANDREI GEORGE si FALAN CATIA VIVIANA trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori sunt chemati;

b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei;

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori sunt chemati;

d) sa nu se apropie si sa nu comunice direct sau indirect cu persoanele mentionate in ordonantele prin care s-a dispus masura controlului judiciar”.

374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger