AcasăOldDNA, contestatie in anulare in cazul Rarinca

DNA, contestatie in anulare in cazul Rarinca

Achitarea Marianei Rarinca este contestata de catre procurorii anticoruptie. Este vorba despre femeia care, dupa ce a stat sase luni in arest, a fost achitata definitiv de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

Mai exact, procurorii DNA au inaintat la Curtea de Apel Bucuresti o contestatie in anulare in privinta hotararii definitive luate in cazul Rarinca, la aceeasi instanta.

Este vorba despre o cale extraordinara de atac a hotararii CAB, care, in aceasta cauza, este una definitiva. Potrivit stiri.tvr.to, motivarea acestei contestatii privind anularea achitarii ar sta in faptul ca unul dintre cei doi magistrati care au dat verdictul, respectiv judecatoarea Gagescu, ar fi fost in incompatibilitate.

Este vorba despre femeia acuzata ca ar fi santajat-o pe sefa Instantei Supreme, judecatoarea Livia Stanciu, si in cazul careia CAB a dispus, in 21 mai acest an, achitarea definitiva.

Dupa cum multi isi amintesc, cazul Rarinca a facut ca un grup de cinci parlamentari, in frunte cu senatorul Tariceanu, sa ceara, zilele trecute, printr-o scrisoare deschisa adresata sefului statului, schimbarea din functii a sefelor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, respectiv a Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Kovesi. In replica, Stanciu a dat de inteles ca nu ia in calcul varianta unei demisii.

161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger