AcasăOldDNA cere arestarea preventiva a sefului CJ Hunedoara, Mircea Molot

DNA cere arestarea preventiva a sefului CJ Hunedoara, Mircea Molot

Atat Molot, cat si Tiberiu Balint, vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, retinuti miercuri pentru 24 de ore, vor fi prezentati, in cursul acestei zile, magistratilor de la Tribunalul Alba, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cei doi reprezentanti ai CJ Hunedoara au intrat in vizorul procurorilor anticoruptie. Miercuri, DNA –  Serviciul Teritorial Alba Iulia a anuntat ca s-a pus in miscarea actiunea penala atat in cazul lui Molot, cat si a lui Balint, presedintele si, respectiv, vicepresedintele institutiei fiind retinuti pentru 24 de ore.

Joi, cei doi vor fi prezentati Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DNA il acuza pe Mircea Ioan Molot, printre altele, de trafic de influenta, luare de mita, ambele in forma continuata, precum si de conflict de interese, „spalare de bani in forma instigarii”, de detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat, dar si de „folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial”.

In acelasi dosar sunt cercetate alte patru persoane, trei administratori de societati comerciale, dar si vicepresedintele CJ Mehendinti, Tiberiu Ioan Balint, pe care procurorii anticoruptie il acuza de luare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata, precum si de „spalare de bani, in forma instigarii” .

Sursa foto: hunedoaralibera.ro

218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger