AcasăOldDNA cere arestarea preventiva a edilului din Pitesti. Pendiuc, acuzat ca ar...

DNA cere arestarea preventiva a edilului din Pitesti. Pendiuc, acuzat ca ar fi incalcat conditiile arestului la domiciliu

Motivand solicitarea prin faptul ca ar fi incalcat obligatiile arestului la domiciliu, procurorii anticoruptie au cerut, marti, arestarea preventiva pentru 30 de zile, atat a primarului pitestean, Tudor Pendiuc, cat si a unui reprezentant al unei firme, cercetat in acelasi dosar.

Suspectat de luare de mita si abuz in serviciu cu conscinte deosebit de grave si in forma continuata, Pendiuc a fost plasat in arest la domiciliu pe 19 noiembrie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti. De altfel, in aceeasi zi, o masura similara a fost decisa, de catre judecatorii CAB, si in cazul lui Constantin Scarlat, reprezentant al S.C. CNCD S.A, si cercetat de DNA in acelasi dosar, sub acuzatia de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata.

Odata cu impunerea aceastei masuri, celor doi le-a fost comunicat faptul ca au de indeplinit o serie de obligatii legale. Marti, procurorii DNA informeaza, intr-un comunicat, faptul ca, „in referatul cu propunerea de inlocuire a masurii (de arest la domiciliu-n.r), procurorii au retinut ca inculpatul PENDIUC TUDOR a incalcat obligatia stabilita de instanta de a nu comunica cu ceilalti participanti la comiterea infractiunii, in sensul ca, in perioada 20.11.2014 – 01.12.2014, a luat legatura cu o persoana ce are calitatea procesuala de suspect, respectiv ca inculpatul SCARLAT CONSTANTIN a incalcat obligatia stabilita de instanta de a nu parasi imobilul fara permisiunea organului judiciar„.

Sursa foto: ziarulargesul.ro

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger