AcasăOldDNA cere arest preventiv pentru Obreja si Rasmerita si arest la domiciliu...

DNA cere arest preventiv pentru Obreja si Rasmerita si arest la domiciliu pentru Lungu si Anastasia, in dosarul „Gala Bute”

Doua dintre persoanele retinute pentru 24 de ore, de DNA, in „Dosarul Gala Bute” vor fi prezentate marti Instantei cu propunere de arestate preventiva, in timp ce pentru alte doua procurorii anticoruptie cer arest la domiciliu.

Procurorii anticoruptie, care au dispus, dupa audierile de luni, in dosarul cu privire la organizarea galei de box din 2011, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, precum si a lui Cornel Rasmerita, primarul orasului hunedorean Lupeni, a fostului consilier personal al Elenei Udrea, la momentul in care aceasta era ministru al Dezvoltarii si Turismului, Stefan Lungu, dar si a fostului secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Gheorghe Nastasia, au anuntat ce masuri propun, inainte de a-i prezenta instantei, marti, pe cei patru suspecti.

Primarul din Lupeni (foto: mesagerulhunedorean.ro)

Astfel, in cazul lui Rudel Obreja si a lui Cornel Rasmerita, procurorii cer arestarea preventiva pentru 30 de zile, anunta DNA, marti, intr-un comunicat, in timp ce in cazul lui Lungu si al lui Nastasia, procurorii propun masura arestului la domiciliu.

In cazul omului de afaceri Adrian Gardean, audiat, la randul sau, luni, la DNA, procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar, timp de 60 de zile, pentru acuzatia de cumparare de influenta. In toata aceasta perioada, barbatul nu are voie sa plece din tara.

foto: realitatea.net

Va amintim ca Obreja este acuzat in acest dosar de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala, in timp ce DNA il acuza pe edilul Rasmerita, din Lupeni, de „abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altii”, pe Lungu de trafic de influenta, iar pe Nastasia de luare de mita.

author avatar
Cristina Stefan
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger