AcasăOldDNA anunta semnarea unui protocol de colaborare cu Banca Mondiala

DNA anunta semnarea unui protocol de colaborare cu Banca Mondiala

Un protocol prin care Directia Nationala Anticoruptie si Vicepreședintia Integritate (INT), o unitate din cadrul Bancii Mondiale, au convenit sa coopereze si sa se consulte in legatura cu probleme comune de interes privind la cazuri de frauda si coruptie, a fost semnat recent, in Statele Unite.

Reprezentantii DNA precizeaza, miercuri, prin intermediul unui comunicat, ca institutia condusa de Laura Kovesi si Vicepreședintia Integritate (INT) a Bancii Mondiale au semnat, in urma cu doua zile, la Washington, un protocol de colaborare, care sa oficializeze intentia institutiilor in cauza de a colaboreza in situatii ce tin de rezolvarea problemei coruptiei.

Printre chestiunile in cazul carora DNA si INT vor colabora se numara „furnizarea reciproca de informatii relevante pentru identificarea, fundamentarea si prevenirea cazurilor de frauda si coruptie”, precum si activitati de colaborare pentru „identificarea, fundamentarea si prevenirea cazurilor de frauda si coruptie”.

De asemenea, precizeaza sursa citata, se doreste stabilirea unor puncte de contact pentru facilitarea si transmiterea informatiilor, in mod eficient si confidential. Nu in ultimul rand, intentia celor doua institutii se numara si organizarea, periodic, a unor intalniri in vederea gasirii domeniilor prioritare de cooperare comune.

INT reprezinta o unitate independenta din cadrul Bancii Mondiale, institutie ce are sediul in capitala Statelor Unite, si care se ocupa exclusiv cu investigarea acuzatiilor de frauda si coruptie „relativ la activitatile finantate de Banca Mondiala si aplicarea de sanctiuni”.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger