AcasăOldDNA anunta: managerul Spitalului Judetean Ploiesti, retinut pentru 24 de ore

DNA anunta: managerul Spitalului Judetean Ploiesti, retinut pentru 24 de ore

In conditiile in care, in cursul zilei trecute, se aflase ca procurorii l-au prins in flagrant, in timp ar fi proimit mita de la un afacerist suma de 3.000 de lei, intr-o zona din plin centrul Capitalei, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti a fost retinut pentru 24 de ore.

Odata constatata fapta, in decursul unui flagrant, procurorii l-au dus pe Alexandru Baloi la audieri. Dupa cateva ore de discutii, anchetatorii au dispus, in cursul noptii de miercuri spre joi, retinerea pentru 24 de ore a managerului spitalului prahovean, pentru acuzatia de luare de mita in forma continuata. Joi, directorul Spitalului de Urgenta Ploiesti urmeaza sa fie dus la Tribunalul Bucuresti, magistratii acestei instante urmand sa decida daca accepta sau nu propunerea procurorilor privind arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Din ordonanta de retinere intocmita pe numele lui Baloi rezulta faptul ca procurorii sustin ca miercuri nu ar fi fost singura data cand barbatul ar fi primit mita. Ci ca ar avea indicii cum ca, incepand cu aprilie anul trecut si pana in iulie acest an, in calitatea sa de manager al unitatii medicale amintite, barbatul ar fi primit, in mai multe randuri, de la un afacerit- care l-a si denuntat la DNA- „sume de bani reprezentand un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urma in baza unui contract de servicii incheiat cu unitatea spitaliceasca mentionata”. Mai clar, sustin procurorii in comunicatul remis joi, suma primita in total s-ar ridica la 6.500 de lei si ar fi fost remisa in trei transe.

Cat priveste suma pe care ar fi primit-o Baloi in cursul zilei trecute, cand s-a si organizat flagrantul din zona Pietei Romana, procurorii sustin ca banii respectivi ar fi fost dati pentru ca managerul sa dea unda verde „platii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri si pentru a incheia cu acesta din urma fie un act aditional la un contract de mentenanta deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale”.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger