AcasăOldDNA ancheteaza situatia de la Arena Nationala: suspiciuni de abuz in serviciu

DNA ancheteaza situatia de la Arena Nationala: suspiciuni de abuz in serviciu

Situatia acoperisului celui mai mare stadion din Capitala si din tara, Arena Nationala, incinta ramasa inchisa inca din toamna anului trecut, pentru ca inca nu are aviz din partea ISU, a ajuns si la urechile procurorilor anticoruptie, care au demarat o ancheta.

Mai clar fie spus, reprezentantii DNA s-au sesizat din oficiu, odata ce problemele in cauza au tot fost dezbatute in spatiul public. Dar nu de ieri, de azi, ci chiar din 18 ianuarie. Chiar daca acest aspect a fost aflat abia in urma cu scurt timp, institutia mentioneaza, joi, intr-un comunicat, faptul ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au demarat verificarile inca de lunea trecuta.

In cauza de fata se fac acte de urmarire penala in rem, mai precis fata de fapta, si nu vizand vreo persoana, „cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, din cate mentioneaza procurorii, care explica, punctual, ce anume i-a facut sa se autosesizeze in privinta acestui aspect.

Iar mentiunile in cauza suna astfel:

„Sesizarea din oficiu a avut la baza urmatoarele :

La inceputul lunii noiembrie a anului 2015, Primaria Bucuresti a decis inchiderea „Arenei Nationale” din cauza membranei acoperisului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat in Romania. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (I.S.U.).

Din datele existente, rezulta ca proiectul prevedea edificarea unui acoperis de tabla, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fara a se cunoaste motivele care au stat la baza deciziei, prevazandu-se constructia unui acoperis retractabil, din alt material, aspect care impunea obtinerea unui nou aviz I.S.U.

La incheierea lucrarilor, desi se stia ca nu este posibila obtinerea avizului, s-a efectuat plata catre constructor.

Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperisul a costat 84 milioane lei”.

Va reamintim ca masura inchiderii stadionului cu 55.634 de locuri, situat pe Bulevardul Basarabia din Capitala, a fost luata la scurta vreme de la producerea tragediei din Colectiv, clubul aflat pe strada Tabacarilor nr. 7, in sectorul 4, si cuprins de incendiul devastator din seara zilei de 30 octombrie. Flacarile si fumul au curmat vietile a 63 de persoane. Alte peste 120 au fost ranite.

sursa foto: Facebook/National Arena

author avatar
Cristina Stefan
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger