AcasăOldDNA a dispus extinderea urmaririi penale fata de Catalin Voicu, fostul senator...

DNA a dispus extinderea urmaririi penale fata de Catalin Voicu, fostul senator PSD

Catalin Voicu

Procurorii anticoruptie l-au informat, miercuri, pe fostul senator social-democrat ca s-a dispus extinderea urmaririi penale (UP) pe numele sau.

Catalin Voicu

Voicu este acuzat de procurori de complicitate la abuz in serviciu, intr-un dosar in care prejudiciul depaseste 60 de milioane de lei.

Potrivit ordonantei de extindere a UP, reprezentantii DNA sustin ca au indicii conform carora, in perioada 2004-2005, Voicu, in calitate de consilier la Administratia Prezidentiala, iar apoi de deputat, ar fi intervenit repetat pe langa functionari ai Electrica SA si Electrica Serv SA, dar si pe langa functionari din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, pentru ca „o firma sa fie favorizata in relatia cu aceste societati comerciale dar si cu SISE Moldova si respectiv SISE Muntenia Nord, in cadrul unor proceduri de achizitie publica cu privire la produse / materiale de protectie a muncii”.

Mai mult, sustin procurorii anticoruptie, Voicu ar fi cerut acestor persoane acordarea unor contracte firmei in cauza, in vederea livrarii de produse din domeniul protectiei muncii, „in conditiile in care societatile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar si la preturi supraevaluate, achizitionate de la acelasi furnizor”. Urmare a acestui fapt, prejudiciul inregistrat se ridica la 61.802.997.320 lei.

261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger