AcasăOldDNA a decis: Dragos Basescu, sub control judiciar pe cautiune

DNA a decis: Dragos Basescu, sub control judiciar pe cautiune

Procurorii DNA au hotarat ca tanarul fiu al lui Mircea Basescu, pe care l-au audiat, dimineata, in dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, urmeaza sa fie cercetat – in urmatoarele circa doua luni- sub control judiciar, avand de platit si o cautiune.

Fiul lui Mircea Basescu, a aflat, miercuri, de la procurorii anticoruptie din Capitala, in fata carora a fost adus in cursul diminetii, cu o masina a politiei, atat faptul ca este suspectat de trafic de influenta, in cauza aflata sub investigarea reprezentantilor Directiei Nationale Anticoruptie, cat si faptul ca va fi cercetat sub control judiciar, dar pe cautiune.

Mai precis, aceasta cautiune a fost stabilita in cazul tanarului Dragos Basescu la nu mai putin de 10.000 de lei, suma pe care trebuie sa o plateasca in termen de cinci zile de la emiterea ordonantei pe numele sau, iar perioada in care i s-a impus controlul judiciar – in care va avea de respectat o serie de obligatii legale, printre care aceea de a nu lua legatura cu celelalte persoane cercetate in acelasi dosar – este de 60 de zile. Cum, insa, decizia procurorilor nu este una definitiva, ea poate fi contestata in Instanta.

Procurorii DNA precizeaza, in ordonanta intocmita in aceasta cauza, faptul ca, anul trecut, pe 13 martie, impreuna cu Ciprian Nistor, cercetat in acelasi dosar, sub suspiciunea de complicitate la trafic de influenta, „i-a pretins unei persoane (denuntator in cauza) suma de 500.000 euro pentru o solutie de nearestare la o contestatie formulata de catre D.I.I.C.O.T. in dosarul ce il privea respectiva persoana si inca 500.000 euro pentru o solutie favorabila in dosarul respectiv, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului”. In replica, sustin procurorii anticoruptie, denuntatorul i-a anuntat pe cei doi atat ca nu are de unde sa dea o asemenea suma, dar si ca nici nu doreste o astfel de interventie.

Drept urmare, continua procurorii precizarile tanarul nepot al fostului presedinte ar fi venit cu o varianta in aceasta privinta, mai exact „incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro printr-o esalonare in functie de evolutia din dosar pe o perioada de pana la 2 ani”.

167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger