AcasăOldDirector din Primaria Capitalei, retinut de DNA

Director din Primaria Capitalei, retinut de DNA

Un director din cadrul primariei Bucuresti, suspectat de mai multe fapte de coruptie, a fost retinut, joi, de catre procurorii DNA.

Seful din cadrul primariei Capitalei vizat de masura luata de procurorii DNA este Madalin Dumitru.

Pe numele lacestuia a fost inceputa urmarirea penala, directorul Directiei generale infrastructura si servicii publice din cadrul Primariei Bucuresti fiind acuzat de fals in declaratii, efectuare de acte de comert incompatibile cu functia, participatie improprie la delapidare, in forma continuata, luare de mita, abuz in serviciu si trafic de influenta. Dumitru urmeaza sa fie prezentat, vineri, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii sustin ca au probe din care rezulta suspiciunea ca Dumitru, in calitatea avuta in cadrul Primariei Capitalei, „desi avea obligatia de a-si declara averea, in conditiile prevazute de lege, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la veniturile realizate in perioada 2008 – 2013”. Conform ordonantei de retinere, in declaratia de avere din noiembrie 2008, Dumitru nu ar fi mentionat o suma de 150.000 de auro. Mai mult, doi ani mai tarziu, acesta nu si-ar fi trecut in declaratia de avere 90.200 lei, obtinute din cesionarea partilor sociale la o societate cu raspundere limitata al carei reprezentant era. Totodata, procurorii sustin ca seful din cadrul Primariei Capitalei nu ar fi trecut, in declaratia de avere din 2013, obtinute din inchirierea inchirierea unui imobil situat in orasul Voluntari.

Mai mult, sustin procurorii DNA, intr-un comunicat, „in perioada 2009 – 2014, in calitate de director general in cadrul Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice (DGISP) din cadrul Primariei Generale, presedinte al comisiilor de evaluare, presedinte al comisiei de receptie a lucrarilor, a pretins si primit de la o societate comerciala foloase necuvenite de peste 9.200 lei, constand in efectuarea unor lucrari de reparatii/renovare/instalatii, materialele necesare si obiecte electrocasnice pentru a-si exercita influenta in vederea atribuirii, derularea in bune conditii a contractelor si pentru a aproba decontarea unor lucrari neefectuate”.

De altfel, procurorii DNA au facut, miercurea trecuta, perchezitii la sediul institutiei, intr-un caz in care aveau suspiciuni privind posibile fapte de coruptie. In aceeasi cauza au fost facute perchezitii atat la sediile unor institutii publice, societati comerciale, precum si la domiciliile mai multor persoane, fiind vizati functionari cu atributii in derularea de contracte finantate din bani publici. „Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011 – 2014, a unor fapte de coruptie si asimilate infractiunilor de coruptie, fiind vizati functionari cu atributii in derularea de contracte finantate din bani publici”, precizat, la acea data, reprezentantii DNA, prin intermediul unui comunicat.

Sursa foto: primaria-bucuresti.ro

313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger