AcasăOldDezvaluiri greu de imaginat ale medicului care a filmat pacientul cu larve...

Dezvaluiri greu de imaginat ale medicului care a filmat pacientul cu larve pe rani

Pe langa imaginile in sine, care cu greu au putut fi urmarite la momentul in care ele au fost postate, in urma cu aproape o saptamana, pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan, marturiile medicului care a filmat situatia putin spus rascolitoare in care se afla pacientul de la ATI-Arsi contureaza o imagine cu adevarat dureroasa pentru o Capitala europeana, in plin secol 21.

Audiat in prima parte a zilei, la Politia Capitalei, institutie al carei prag a fost trecut, in ultimele zile, de mai multe cadre medicale de la Spitalul de Chirurgie Plastica si Arsuri, din Capitala, un doctor de la unitatea spitaliceasca a facut, la iesirea de la discutiile cu oamrnii legii, o serie de afirmatii greu de imaginat.

Camelia Roiu, medic anestezist la Spitalul de Arsi, a fost audiat la Politie, in cadrul investigatiilor care se fac dupa decesul femeii in cazul careia s-a gresit grupa de sange transfuzata, dar si al barbatului filmat avand larve pe rani. De altfel, doctorita insasi a admis, in fata presei, ca a fost cea care a inregistrat imaginile socante postate de Catalin Tolontan, filmuletul in care pe ranile unui pacient de pe sectia Anestezie Terapie Intensiva misunau larve de muste. Dar si de ce anume a apelat la aceasta varianta. „De-a lungul vremii, erau ceva cazuri sporadice, dar nu ca acum. Am facut in disperare… deci filmul pus pe (blocul lui-n.r) Tolontan este filmat de mine. Pentru ca eu am ajuns la o disperare, eu impreuna cu colegii mei din spital. Stiu ca am colegi care vor sa ma linseze si care vor (…) sa ma bage in comisii de disciplina, dar am si colegi – pe care ii stimez si stiu ca sunt profesionisti adevarati – care isi fac munca”, a declarat medicul.

Mai mult, doctorul sustine cu subiect si predicat existenta unor „mari nereguli” in unitatea medicala de pe Calea Grivitei, mai ales in contextul greselii aparute la transfuzia facuta unei femei de varsta a treia, care intre timp a pierit. „Autoritatile stiau ce se intampla in spitalul asta. (…) Au fost foarte mari nereguli, in sensul in care unitatea de transfuzii nu era autorizata, asistentele au fost nevoite sa faca determinari de grup de sange, ele nefiind calificate in acest domeniu”, a mai dezvaluit medicul anestezist de la Spitalul de Arsuri.

314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger