AcasăOldDezastru in urma eruptiei unui vulcan, in Japonia: 30 de persoane gasite...

Dezastru in urma eruptiei unui vulcan, in Japonia: 30 de persoane gasite fara semne vitale (VIDEO)

Eruptia subita a unui vulcan a lsat in urma un adevarat dezastru. Sute de persoane se aflau, sambata, in apropierea varfului Muntelui Ontake, in momentul in care norii de cenusa au inceput sa acopere totul in cale.

Multi dintre cei 250 de turisti aflati in mare pericol, odata cu declansarea dezastrului, au reusit sa se salveze, insa cel putin 25 dintre ei au fost raniti. Duminica, in conditiile in care operatiunile de cautare a celor aflati pe munte continua, alti 30 de oameni au fost gasiti in stop cardiac, neprezentand, la prima evaluare, semne vitale, anunta CNN.

Vulcanul care a erupt brusc se afla la circa 200 de kilometri de capitala Japoniei, Tokyo. La momentul in care norii de cenusa au acoperit zona, in apropierea varfului muntelui respectiv se aflau, in excursie, sute de persoane, care alesesera sa se plimbe in aer liber. Cand au inteles in ce pericol se afla, oamenii s-au grabit sa coboare catre baza muntelui, insa nu toti cei aflati in zone inalte au reusit sa ajunga in zone sigure, din cauza ca aerul devenise greu de respirat, iar cenusa ingreuna vizibilitatea. In ajutorul lor au pornit echipe de salvare.

[youtube]0TPhBNxjK64[/youtube]

 

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger