AcasăOldDezastru in Serbia si Bosnia, ca urmare a inundatiilor: Cel putin 20...

Dezastru in Serbia si Bosnia, ca urmare a inundatiilor: Cel putin 20 de morti si pagube imense (VIDEO)

Precipitatiile cazute in ultimele trei zile au semanat prapad in cale. A plouat in cateva zeci de ore cat ar fi fost normal sa se intample intr-o luna intreaga. Bilantul victimelor, in cele doua tari vecine, puternic afectate de inundatii, depaseste 20 de persoane.

Autoritatile locale vorbesc despre cele mai grave inundatii din ultimele zeci de ani. Case, curti, gradini, drumuri si kilometri intregi de cale ferata sunt sub ape. Mii de oameni au fost evacuati din calea dezastrului, dupa ce asezarile lor au fost acoperite de puhioaiele scapate de sub control. Pentru cel putin 20 de persoane din cele doua tari afectate puternic de inundatii nu s-a mai putut face, din pacate, nimic. Cel putin 15 sarbi au murit si alte cinci persoane au murit in statul vecin, Bosnia Hertegovina. Oamneii au pierit inecati sau prinsi sub maluri de pamant, in urma alunecarilor de teren. Autoritatile locale se tem, insa, ca numarul victimelor ar putea creste.

Vestile primite de la specialistii in meteorologie si hidrologie nu sunt deloc de natura sa ii linisteasca pe sarbi si pe bosniaci, in conditiile in care apele iesite din matca au provocat deja pagube imense, sadind groaza in randul locuitorilor care s-au vazut nevoiti sa accepte crunta realitate – aceea ca apele le-au luat tot ce adunasera intr-o viata de munca.

Imaginile surprinse in zonele afectate de inundatiile catastrofale sunt greu de privit.

[youtube]jl8v2RPF3z8[/youtube]

[youtube]2qYT9-A6AyI[/youtube]

[youtube]ou2Ze3BayHk[/youtube]

[youtube]EuZSAsreE4U[/youtube]

[youtube]jlY8UbF99tI[/youtube]

[youtube]rGq2kCA3x70[/youtube]

Sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger