AcasăOldDescoperire infioratoare: zeci de refugiati morti, gasiti intr-un camion in apropierea granitei...

Descoperire infioratoare: zeci de refugiati morti, gasiti intr-un camion in apropierea granitei cu Ungaria

Criza imigrantilor – multi dintre ei africani si sirieni – care si-au parasit tarile de bastina in speranta ca voi gasi adapost in Europa atinge cote greu de imaginat.

Un control facut, joi, de mai multi politisti austrieci a scos la iveala o situatie socanta. Zeci de trupuri fara viata ale unor imigranti au fost descoperite inghesuite intr-o camioneta parcata pe marginea unei autostrazi austriece, in apropierea frontierei cu statul ungar.

Informatiile despre acest caz datator de fiori sunt destul de putine pana la aceasta ora. Ministrul austriac de Interne a facut cateva precizari, intr-o conferinta de presa, fara, insa sa anunte numarul exact al victimelor, banuit a fi intre 20 si 50. „Astazi e o zi neagra”, a precizat Johanna Mikl-Leitner, citata de orf.at, un site al unei televiziuni locale, vorbind despre descoperirea pe care a catalogat-o drept o „tragedie”.

In momentul in care usile mijlocului de transport- despre care se vehiculeaza ca ar fi fost abandonat in locul respectiv inca din cursul zilei trecute, fara ca acest aspect sa nasca, insa, suspiciuni -au fost deschise, sub ochii oamenilor legii din provincia austriaca Burgenland (sitiata in estul tarii) s-au derulat imagini de groaza si s-a simtit un miros greu de suportat.

Din cate se pare, cel putin 20 de cadavre zaceau in respectiva camioneta, insa numarul trupurilor fara viata ar putea fi si de doua ori mai mare, anunta BBC, citand presa locala. Operatiunea de ridicare a trupurilor si ancheta la fata locului sunt in plina desfasurare.

Nu se stie de cand ajunsesera oamenii in respectivul autovehicul, insa se vehiculeaza faptul ca acele cadavre intrasera in stare de descompunere, semn ca refugiatii ar fi putut sa moara in urma cu mai multe zile. Se ia in calcul ipoteza ca oamenii sa fi pierit sufocati, insa aceasta varianta urmeaza sa fie confirmata sau infirmata de testele legistilor.

author avatar
Cristina Stefan
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger