AcasăOldDeputatul Radu Babus, cercetat in dosarul in care Mazare este acuzat de...

Deputatul Radu Babus, cercetat in dosarul in care Mazare este acuzat de abuz in serviciu

Procurorii anticoruptie au anuntat ca pe numele lui Babus, deputat PSD de Constanta, s-a inceput urmarirea penala, in dosarul in care primarul constantean este acuzat de abuz in serviciu.

Radu Mazare

De altfel, Mazare a fost prezent, joi, la DNA, unde i s-a adus la cunostinta faptul ca procurorii au dispus extinderea cercetarilor demarate in cazul sau, in februarie 2014, cu privire la vanzarea unor terenuri in Constanta. In decursul acestei dupa-amieze, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat ca s-a dispus cercetarea, in acelasi dosar, si a lui Radu Babus, dar si a altor persoane fizice si juridice.

(foto: replicaonline.ro)

Babus este acuzat de DNA ca, in 2007, pe vremea cand ocupa functia de director general al RAEDPP Constanta, ar fi subevaluat intentionat o suprafata de teren scoasa la vanzare, in municipiul Constanta. „Suspectul Babus Radu, in calitate de director general al RAEDPP Constanta, la data de 31.05.2007, a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata totala de teren de 502,81 m.p., situata in intravilanul mun.Constanta, statiunea Mamaia, apartinand domeniului privat al mun Constanta, in cadrul unei actiuni de vanzare a mai multor parcele de teren. Terenurile respective au fost cumparate de SC MEHMETOGLU SRL, reprezentata legal de suspecta Hortolomei Moscu Sorina Gina, iar ulterior au dobandite, succesiv, de societatile comerciale SC BULEVARD SA ( la data de 31.10.2007) și de SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeasi suspecta. Tranzactiile terenurilor totalizand 502,81 m.p s-au facut prin cresterea succesiva a pretului, astfel incat SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA a dobandit terenurile respective la o valoare aproximativ egala cu cea de piata, fiind disimulata provenienta ilicita a acestor terenuri”, se arata in comunicatul DNA.

Totodata, procurorii au anuntat motivele pentru care s-a decis extinderea cercetarii edilului constantean, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu.  „In cauza respectiva, in afara celor deja retinute in sarcina suspectului Mazare Radu Stefan, s-a dispus extinderea cercetarilor şi pentru infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinând autoritatii publice in cadrul unei actiuni de vânzare a acestora, prevazuta de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000”, precizeaza DNA, in acelasi comunicat de presa.

347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger