AcasăOldDeputatul Bordeianu si sotia sa, trimisi in judecata de catre procurorii Parchetului...

Deputatul Bordeianu si sotia sa, trimisi in judecata de catre procurorii Parchetului General

Odata finalizate cercetarile in aceasta cauza, procurorii Parchetului General au dispus trimiterea in judecata a parlamentatului social-democrat Dan Bordeianu, a sotiei sale, Nicoleta Bordeianu, dar si a altor sapte persoane. Dosarul a fost trimis pre judecare Instantei Supreme.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte au anuntat ca deputatul este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata, asemeni sotiei sale.

Printre celelalte sase persoane trimise in judecata in acelasi dosar se numara si Vasile Zamfir, edilul comunei Deleni, acuzat de abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata, precum si Tanase Roman, viceprimar al comunei amintite si responsabil cu achizitiile publice, dar si Sandu Dandes, secretar al comunei Deleni, ambii cercetati pentru complicitate la abuz in serviciu.

Cei opt sunt cercetati intr-un dosar privind realizarea unui proiect finantat din fonduri publice, se precizeaza in comunicatul Ministerului Public. Firma al carei director era parlamentarul, iar nevasta – administrator s-a angajat sa execute o serie de lucrari.

Mai exact, procurorii mentioneaza ca este vorba despre  „realizarea unui proiect având ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarii „Alimentarea cu apa si amenajare poduri si podete in localitatile Deleni, Zininca, Bulboaca”, au fost comise o serie de infractiuni de abuz in serviciu si fals, relativ la executarea si plata unor lucrari aferente proiectului, derulate in contextul perfectarii unui contract intre primaria comunei Deleni reprezentata de inculpatul Zamfir Vasile (primar) si S.C. E. S.R.L. Husi, al carei administrator era inculpata Bordeianu Nicoleta, iar director Bordeianu Dan”.

Insa procurorii sustin ca s-au constatat situatii in care fie lucrarile nu au fost conforme cu proiectul, fie nu au fost finalizate, „fiind prejudiciat astfel bugetul de stat cu suma de aproximativ 4.000.000 lei”.

sursa foto: cdep.ro

author avatar
Cristina Stefan
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger