AcasăOldDeputatii Alin Popoviciu si Cornel Samartinean, urmariti penal

Deputatii Alin Popoviciu si Cornel Samartinean, urmariti penal

Liberalul Alin Popoviciu s-a autodeclarat Fat-Frumosul adormitului judet Timis

Deputatii democrat-liberali Alin Popoviciu si Cornel Samartinean, precum si fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, actualmente lider al filialei timisene a PDL, Constantin Ostaficiuc, sunt urmariti penal de procurorii DNA Timis.

Alin Popoviciu

In timp ce Popoviciu si Ostaficiu, in calitate de administratori ai unor societati comerciale,  sunt acuzati de de instigare la abuz in serviciu, Samartinean, director al Aeroportului International „Traian Vuia” Timisoara la data faptelor consemnate in dosar, este cercetat pentru abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese.

Cei trei democrat-liberali sunt cercetati, alaturi de alte doua persoane, intr-o cauza privind inchirierea unor spatii comerciale din incinta Aeroportului din Timisoara. „In cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca functionari din cadrul Aeroportului International „Traian Vuia” Timisoara (A.I.T.), in exercitarea atributelor de serviciu, au luat decizia si au actionat concordant pentru obtinerea de foloase nelegale de catre o societate comerciala, consecutiv prejudicierii bugetului unitatii in interesul careia trebuiau sa actioneze. (…) Societatea comerciala favorizata era controlata, in fapt, de catre suspectii Popoviciu Alin Augustin Florin si Ostaficiuc Constantin, persoane cu care Samartinean Cornel Mircea s-a aflat in raporturi comerciale, fiind chiar asociat in cadrul unei alte firme cu primul dintre cei doi suspecti. Concret, suspectii Popoviciu Alin Augustin Florin si Ostaficiuc Constantin, in scopul obtinerii de beneficii materiale in cuantum de aproximativ 4.000 euro/luna, l-au determinat pe fostul director al A.I.T. sa declanseze procedura de inchiriere a spatiilor comerciale din incinta aeroportului”, se mentioneaza in comunicatul DNA remis publicitatii vineri.

Procurorii anticoruptie precizeaza si ca persoanelor cercetate in acest caz le-a fost adusa la cunostinta calitatea in respectivul dosar.

394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger